46

Съветниците в Пловдив умуват дали да броим 6 млн. лева за зала "Строител"

Общинският съвет ще обсъжда на сесията днес предложението на кмета Здравко Димитров за придобиване на спортна зала „Строител” за 5 млн. лева без ДДС или с включен данък за 6 милиона. 

Старата зала до Карловския надлез е собственост на фирма „Метални конструкции”. Ръководството е предложило имота на Общината, като определило и цената. Земята под залата е общинска. 

Дневният ред на сесията е от 31 точки. Администрацията предлага в Годишната програма за управление на общинска собственост да бъде включено отчуждаване на 15 имота, които попадат в новата улична регулация на ул. „Царевец”, „бул. „Свобода – продължение” и ул. „Кукуш”.

На социално слаби пловдивчани ще отпуснат общо 5950 лева, предимно за лечение. Продават се и няколко общински жилища на техни наематели. Тристаен апартамент с площ 72 кв. м. В „Тракия” е оценен за 115 350 лева. 

Двуетажна къща  на ул. „Гладстон” 19  ще бъде предоставена на Сдружение „Български футболен съюз”, ако Общинският съвет одобри предложението. БФС ще плаща 104 лева месечен наем в продължение на 10 години. 

Програма за действия при земетресения, наводнения, пожари, биологично замърсяване, промишлени и ядрени аварии, както и при терористични действия ще се разглежда на сесията. В доклада се посочва, че при земетръс 7 -9 степен са възможни разрушения на сгради до 40 – 50 %. Кризисна ситуация, особено в район „Северен”, могат да създадат интензивни дъждове, за което допринася нередовното почистване на коритото на Марица, посочва се в доклада.

Наводнение може да се случи при преливането или разрушаване на стена на язовирите Въча, Кричим, Тополница, Батак и Белмекен. Вълната от язовир „Въча” пристига за един час и наводнява града със 7,50 метра. Мерките за намаляването на риска и предотвратяването на последиците включват всички компетентни институции. 

Снимки от Наташа Манева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Виктор

Виктор

30.09.2022 | 08:13

Вместо за 6 мил. да направят две тренировъчни зали, искат да си купят старо желязо !!! Ужас и безумие !

Отговори
0 0
Спрете грабежа!

Спрете грабежа!

30.09.2022 | 08:00

Като нищо тези продажници може да подкрепят искането на кмета и да му решат да даде 6мил общински пари за една тотално амортизирана и опасна за ползване по предназначение зала не струваща даже и 1 мил в момента!Тук спешно да се намеси държавата ,областния управител и строителната инспекция ,пожарна,хеи и други органи като след проверка да я обявят за опасна за ползване каквато е в момента и по този начин да предотвратят грабежа ,който ни е приготвил за пореден път ,този неадекватен и нечестен човек кмета!

Отговори
5 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?