Следвайте ни

Съветниците в Пловдив сведоха глава пред арменския геноцид

viber icon

С едноминутно мълчание в памет на геноцида над арменците започна редовното заседание на общинските съветници в Пловдив. Те се събират за последно преди великденските празници.

„На 24 април арменците по всички краища на света отбелязват една от най-трагичните дати в своята история – масовото им депортиране извън родните места и унищожението на над 1 милион и половина души без оглед на пол и възраст. Това е една последователна политика на унищожението. Цяла Западна Армения бе прочистена от коренното си население. Останалите потърсиха убежище  по цял свят. България също стана втора родина на нас, арменците“, прочете в декларацията си Едуард  Сарафян. 

Заседанието продължи с питане на ДБ. То е свързано с решението на общината за директно договаряне за почистване на река Марица срещу 4,9 млн. лв. Общинските съветници зададоха въпроса каква е причината от началото на мандата да не се предприема почистване. Как през април са възможни снеговалежи и постъпила ли е оферта на фирмата и на каква стойност е тя, питат още от ДБ.

 

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

11g

11g

27.04.2021 | 13:16

Mos noj kiofte po zemqta tiga 4er belia typai race begai..,,

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?