71

Съветниците решиха: Улица "Гладстон" става булевард

Схемата предвижда разширението на ул. “Гладстон” от подлеза под пощата до бул. Руски” покрай кино “Космос” 

Общинският съвет гласува днес транспортно -комуникационната схема към ПУП-ПР на централна градска част на Пловдив. Схемата предвижда разширението на ул. “Гладстон” от подлеза под пощата до бул. Руски” покрай кино “Космос”.. 

На предишната сесия схемата не беше одобрена, като най- голямата съпротива оказаха съветниците от ДБ. По тази причина кметът Здравко Димитров върна решението за ново разглеждане.

За схемата гласуваха 39 съветници, 4- ма се въздържаха - от ДБ. От групата заявиха, че разширението на ул. “Гладстон” е грешка и тя трябва да бъде коригирана с частично изменение на ОУП, защото има много възражения от собствениците на имотите.

В залата бяха дошли и граждани начело с адвокат Тони Стойчева, която наскоро беше оповестила, че ще се кандидатира за кмет на Пловдив на местните избори.  Протестиращите бяха вдигнали плакати с призиви да се подобри градският транспорт, тогава няма да има нужда от разширение на ул. "Гладстон", което ще доведе до ново замърсяване на въздуха. 

Точка на спора за “Гладстон” сложи главният архитект Димитър Ахрянов. Той съобщи, че разширението е заложено в ОУП, а възражениeтo на собствениците е било прието от ЕСУТ само частично.


Арх. Ахрянов предупреди, че ако схемата не се приеме, ПУП - ПР не може да влезе в сила и хората ще бъдат възпрепятствани да инвестират в имотите си. 

 Арх. Антоанета Топалова, която преди време беше главен архитект на Пловдив, а по ОУП - рецензент, заяви за "Марица", че решението за "Гладстон" е погрешно. Планът предвижда удвояване от страна на кино "Космос", заради което някои имоти се режат с две трети. Решението противоречи на съвременните норми за освобождаване на градските центрове от трафика, допълни арх. Топалова. 

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
2.1/5 от 7 оценки
2.1/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
27 коментара
Имате ли мозък се пита?

Имате ли мозък се пита?

27.07.2023 | 11:30

Абе ей, вие един ремонт на нещо готово не може да направите камо ли да изграждате нещо толкова мащабно, едни павета не може да пренаредите. Та вие зелена вълна на един булевард не може да оправите. камо ли да бутате сгради за милиони левове. Отделно помисли ли сте колко много хора минават от там и сега на не толкова уживени булеварди се блъскат хора камо ли на такава улица която минават 100ци хора на всеки час. Отделно къде е Европа, с тяхните еко норми и намаляне на емисиите да ви глоби , ама трябва само съветниците да глоби няма да плащаме за нещо толкова не нужно. Мале колко сте зле.

Отговори
4 1
Така е

Така е

26.07.2023 | 23:58

когато мал0умници гласуват за мал0умници.

Отговори
5 1
Джендърка

Джендърка

26.07.2023 | 15:30

ХРИСТАНЯНКАТА Е ПРЕДАТЕЛКА . МЪЖЪТ И Е ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА КРАДЕЦА ИВАН ТОТЕВ

Отговори
7 2
далновидност

далновидност

26.07.2023 | 15:28

Решенията за тази улица, а и за много други, трябваше да бъдат взети преди 30 години! Преди да се възстаноявят имотите и да почне голямото презастрояване! Г-да съветници, какво ще кажете за т.н. бул. Ал. Стамболийски? Нима това е булевард? Има ли поне една седмица в годината, през която да не е разкопаван за нещо? Защо хвърляте обществените милиони за ненужни инвестиции, а за най-необходимите няма? Защо едни и същи пътни артерии се правят и преправят при всеки кмет?

Отговори
18 2
стара майна

стара майна

26.07.2023 | 15:11

абе вместо да забраните движението в центъра на града вие селяци го правите на селски мегдан ..

Отговори
28 4
стара майна

стара майна

26.07.2023 | 15:10

майка ви да е.ба тъпа.селска.... абе бок.луци какъв булемард какви пет лева на пъпа на града....селяндури....

Отговори
21 2
Иван

Иван

26.07.2023 | 14:39

Вчера си продадох апартамента на един арабин. махам се от тоя град.

Отговори
16 2
бай Ставри

бай Ставри

26.07.2023 | 14:37

Стефан Послийски отдавана трябваше да е при мен. Приготвил съм му една в южното крило, при надзирателя Стамат -Дългата карабина, обаче Стефчо нещо се бави. Разправят, че бая пари давал да се оправи, та не знам, да го чекаме ли скоро.

Отговори
11 1
К.И

К.И

26.07.2023 | 14:05

Аз знаех, че тия там нямат акъл, но с това доказват колко зле са гербавите, на есен и 10 депутата хрантутници ще са им много. Да не говорим че Тюта, Данка, Алтернативното БСП на Гергов и ВМРО няма да ги има вероятно. Чакам да видя кой ще се усмели да събори и да обещети хората с по едно 500к лв.

Отговори
18 1
ДДР

ДДР

26.07.2023 | 14:03

Отново Пловдив е в миналия век. Ако толкова искат да направят "магистрала", просто да продължат тунела под Гладстон и да излиза чак при Васил Априлов. Редно е градът лека-полека да започне да се освобождава от коли. А те говорят за бутане на сгради и разширяване, както през началото на 20ти век са се правили улиците. Някоя сграда ако е паметник на културата и край. Принципно има възможност от север да разчистят бараките, ама защо е нужно това? Трябва да оправят градския транспорт и хората сами ще се откажат от колите.

Отговори
23 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?