71

Съветниците подписаха празен чек за стадионите на "Ботев" и "Локомотив"

Решението е трудно, но ще го изпълняваме, увери кметът Здравко Димитров и напомни, че общинският бюджет ще бъде приет, след като се гласува държавен

 

Общинският съвет гласува  дружно 32,7 млн лева за строителството на стадионите “Ботев” и “Локомотив” след близо два часа дебат по предложението на ГЕРБ за финансиране по равно в рамките на 3 години.

Решението беше подкрепено от 46 съветници, само Костадин Гаров от НфСБ беше против.

Комисия ще контролира изпълнението на строителството, и ще се отчита пред Общинския съвет. Предложението беше прочетено на крак в залата от председателя на групата на ГЕРБ Йордан Илиев.

Едновременно с осигуряване  на парите от общинския бюджет  ще бъде изпратено искане за финансиране до Министерството на спорта. За това настоя  Веселина Александрова от ДБ , която отбеляза, че планирането на средства за три години напред е обещание и че парите могат да бъдат пренасочени за други обекти, както не веднъж се е случвало. Позова се и на многото неизпълнени обещания на ГЕРБ.

"Така, както върви джипка, се хвърлят обещания. Да, ама и други обещаха, но нищо не направиха. А ние имаме завършена трибуна", скочи Илиев и честити на Локото за "Бесика". "Тя е построена от общината. Това е по-добре, отколкото да пускат лодка да спасяват бели чапли и гларуси", иронизира шефът на съветниците от ГЕРБ.

"Пловдив е единствената община в страната, която ще изгради два стадиона", отбеляза Константин Георгиев от Кауза България.  Слави Георгиев, който не членува в група, разкритикува администрацията и в частност зам.-кмета Пламен Райчев, че контролът върху строителството на Колежа е занижен и строителят прави каквото си иска, а отчет за разходите на публичните средства няма.  В същото време 6 140 000 лева са похарчени в повече за препроектиране, въпреки че тези пари не са предвидени в договора за обществена поръчка, упрекна съветникът.

"Решението да се захващаме с финансирането на стадионите не беше правилно, но сега няма връщане назад. По-голяма глупост ще бъде, ако ги оставим на разруха", предупреди Георгиев.

И Веселина Александрова обвини администрацията, че договорът за стадион "Христо Ботев" е сключен за 53 млн. лева, а осигурените средства бяха само 25 милиона.   "Градът ни е в капан и сега отново Общинският съвет трябва да оправя бакиите. Контролният орган в "Империал" не направи за 3 г. нищо, за да се завиши контрол и да се търсят средства, а сега започна да се изявява", разсмя съветниците Евелин Парасков от Съюз за Пловдив. 

Борис Гиздаков, шеф на феновете на “Ботев” , изрази удовлетворение от решението и пожела то да бъде изпълнено. Същото препоръча и Емил Геренов - на Локото. И двамата заявиха на микрофона, че подкрепят решението за публичен контрол на строителните работи.

Решението е трудно, но ще го изпълняваме, увери кметът Здравко Димитров. Той напомни, че общинският бюджет ще бъде приет, след като се гласува държавен.

Снимки от Валентина Биларева

 

Оцени новината

Оцени новината
1.8/5 от 5 оценки
1.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
75 коментара
партийни поръчки

партийни поръчки

10.02.2023 | 06:45

Крадци и изедници! Борисов им нареди, предзборно да печелят футболните агитки с народни пари! Колко още милиони ще откраднат за тези стадиони? А улиците са по-зле от в Украйна....

Отговори
9 0
ами Истинският Общински ГРАДСКИ СТАДИОН "ПЛОВДИВ"...?

ами Истинският Общински ГРАДСКИ СТАДИОН "ПЛОВДИВ"...?

10.02.2023 | 00:55

1.Самото заплашително и застрашително поведение и присъствие със изразени ЗАКАНИ („ще видим кой как ще гласува!“) от глутницата алчни частници професионални „фенове“ съставлява ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. 2.НАКАЗАНИЕТО за всякое престъпление е задължително даже и в Пловдив! 3.Пряко задължение на СелСъвета е да поддържа в изрядно състояние единствения обществен -не Частен!- традиционен добър стар познат ГРАДСКИ СТАДИОН „ПЛОВДИВ“ 4.Ако не 30 милиона за СТАДИОН ПЛОВДИВ. то хайде, в атмосферата на истерии и бунтове и тормоз от алчни частници терористи (ОПГрупа престъпници наброява не повече от 2,000 четници!) то справедливо щеше да бъде по 1/3 =по 10 милиона= за Стадион „ПЛОВДИВ“ със кортовете и за по двете частни игрища. 5.“Спортна инфраструктура“ не може да изключва ГОЛФ КУРС за населението на мястото на пресушения и хигиенизиран жабуняк „ГРЕБЕН“ (частен!) с който да прекратим расовото комаровъдство в Града и пръскането с вредни отровни ИНСЕКТициди по бебешките колички -доколкото останаха такива...

Отговори
5 1
Анти  фен

Анти фен

09.02.2023 | 23:16

Това е само началото. Тези стадиони построят ли се ще искат поддръжка, осветление, пазачи и т. н. Както е Колодрума...

Отговори
12 0
Спокоен

Спокоен

09.02.2023 | 21:47

Горчиво бе!

Отговори
6 0
,Енчо

,Енчо

09.02.2023 | 20:31

Аз съм фен на Спартак .За мен някой лев няма ли?

Отговори
13 0
Спокоен

Спокоен

09.02.2023 | 21:47

И за тебе ще има. Съберете се 50 човека, и ще капне...

Отговори
11 1
Снимката говори всичко

Снимката говори всичко

09.02.2023 | 19:32

Много нагли

Отговори
18 0
Вяра

Вяра

09.02.2023 | 20:36

Красноречива усмивка от Мошето и Шебека, ще видите колко още ще се уговт за месеци.

Отговори
12 0
Жалко е

Жалко е

09.02.2023 | 18:44

Един е бил против, погрешка сигурно!

Отговори
18 0
Г.Мараджиев

Г.Мараджиев

09.02.2023 | 18:17

Поздрави, на всички фенове на футбола Надявам се да не си търсите вече парите,които дължим на община Пловдив за такса смет.Какво са 1 милион със закъснение няколко години. С уважение: Георги Мараджиев кмет на община Стамболийски

Отговори
19 2
Грабим от Европейския и Републиканския Бюджет грабят вече и от

Грабим от Европейския и Републиканския Бюджет грабят вече и от

09.02.2023 | 18:14

Грабят вече и от местния бюджет на града. Европейски републиканския вече не им стига въпреки че шкафчетата са претъпкани от кюлчета злато и евро банкноти.

Отговори
26 0
Г.Мараджиев

Г.Мараджиев

09.02.2023 | 18:12

Поздрави на всички фенове!Надявам се , вече да не си търсите парите,които дължа на Пловдив за такса смет.Какво са 1 милион лева.С уважение:Г.Мараджиев кмет на община Стамболийски.

Отговори
10 2

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?