46
Следвайте ни

Съветниците от ГЕРБ на контра срещу Здравко Димитров за имотите ВИДЕО

viber icon

Общинският съвет отказа да подкрепи актуализацията на Годишната програма за разпореждането с имоти. Кметът Здравко Димитров беше предложил в програмата да се включат плувният комплекс "Балона" и тенис кортовете, които преди време бяха дадени на клубовете по тенис “Академик” и “Локомотив”. За тях са внесени искания от инвеститори. 

Здравко Димитров предупреди, че всички общински обекти се дават с търг и конкурс.

Въпреки това предложението беше подкрепено само от 23-ма съветници при задължителен кворум 26.

Съветниците от ГЕРБ също отказаха да разрешат общината да започне процедурите за избор на инвеститор.  Стефан Дедев, зам.-председател на Общинския съвет,  обясни, че колегите му от ГЕРБ искат да има ясни правила и търгове с явно наддаване, когато става дума за разпореждането с имоти.  Против бяха и съветниците от Демократична България. За разлика от тях кметът получи подкрепа от БСП, Съюз за Пловдив, ЗС "Александър Стамболийски", Кауза Пловдив.

Преди това Владимир Кисьов от ВМРО, който беше заподозрян, че стои зад инвестиционното намерение на фирма "Тема инвест",  предложи да отпадне  предложението за продажбата на пет имота на ул. “Варна” и “Лев Толстой” срещу обезщетение на общината с жилища. 

Кисьов заяви, че около въпросните терени се създаде нездрав интерес заради публикациите в медии и че той не иска да има и най-малкото съмнение около името му на предприемач. "Не искам да има коментари, че един съветник иска да вземе тези имоти или един районен кмет", подчерта съветникът. Кметът се съгласи: "Приемам, защото се създава впечатление, че искаме да дадем тези терени директно. А това не е така, защото задължително се прави търг или конкурс, на който всеки може да се яви". 

При гласуването на Програмата,  отпадна и допълнителната точка за прекратяване на съсобственост на имот западно от  Пешеходния мост.  Тя беше внесена по време на дебата от зам.-кмета арх. Невена Балчева, която обясни, че едва вчера е постъпило искане за този имот във връзка с изпълнението на проекта за воден цикъл. 

"Лошо е, защото се пречи за прекарването на водопровод", коментира за "Марица" Йордан Василев от БСП. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Срамота

Срамота

13.10.2021 | 14:12

Брей, не могат да я разделят тая баница толкова време! А ма той Тотев е виновен заграби всичко де що има едро и сега им остави трохите на тези да се бият и да се изтрепят! И това ми било съпартиец! Веднага да дойте чорбаджията на Пловдив от София и да им издърпа ушите като на Плевнелиев, че както са тръгнали ще я скъсат чергата от това дърпане!

Отговори
15 5
някои нямат наяждане

някои нямат наяждане

13.10.2021 | 13:45

И как няма да са против ,като личния приятел на на кмета Владко ,иска да налапа всичко.

Отговори
14 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?