2374

Съветниците на ГЕРБ искат пари за ремонт на емблематична сграда в Пловдив

Йордан Илиев, шеф на групата съветници от ГЕРБ, предложи на днешната сесия в бюджета на община Пловдив да се заделят първите 20 000 лева за старта на възстановяването на една от емблематичните сгради на Малката Главна, която до преди няколко години беше на БНБ, а сега е на общината.

Сградата трябва да се реновира, като за реставрацията на фасадата ще се изготвя проект. Сумата щяла да бъде достатъчна за провеждане на архитектурен конкурс. 

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски увери, че ще включи средствата за сградата на БНБ в предложението за корекция на бюджета за следващата сесия.

В мир и любов се гледат точките на сесията. Съветниците приеха актуализацията на бюджетната рамка в размер на 577 млн лева, увеличена с допълнителните субсидии от държавата. Финансовият план, приет в началото на годината, е 526 млн. лева.

Дадоха съгласие кметът Здравко Димитров да започне процедурата за обществена поръчка за превоз на пътници по автобусните линии в областта и страната.

Слави Георгиев отново изрази съмнения за разходите на строежа на стадион “Христо Ботев”.

Здравко Димитров го сряза, като напомни, че цената на поръчката е 53 млн. лева, и напомни, че строителните материали поскъпнаха, а разходите са под контрол.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Зара

Зара

11.11.2022 | 07:40

Крадците от ГЕРБ никога няма и една стотинка да отчетат! Шута в гъза догодина на тази партия!

Отговори
1 0
така ли ?

така ли ?

10.11.2022 | 11:00

ДА ДАДАТ ОТ СУБСИДИИТЕ....

Отговори
1 0
Ботевъ

Ботевъ

10.11.2022 | 10:55

Строителните материали поскъпнали. Зи ти не си представил ксс какво фактурирате и на какви цени, стадиона се строи вече 10 години и не му се види края. Видими резултати

Отговори
3 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?