71
Следвайте ни

Съветниците гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив ВИДЕО

Искаме 10 млн. лева по програмата LIFE за 20 електрически автобуса 

viber icon

Общинските съветници гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив. Това се случи след като приеха бюджетната прогноза  на Общината до 2024 година, като групата на БСП гласува против нея. Сумата беше приета по време на дебатите от вносителя на предложението зам.-кмета Величко Родопски по настояване на общинския съветник от ВМРО Владимир Кисьов. Той подчерта, че парите са за всички общински стадиони, включително и за този на „Марица“. „Общинските стадиони са започнати, трябва да се довършат“, аргументира се Кисьов. За момента 50 млн. лв. само са заложени в бюджетната прогноза, но не са потвърдени и тепърва ще се търси от къде да се вземат.

В бюджетната прогноза е залегнало още и финансирането на две допълнителни линии общински екологичен транспорт за 20 електробуса. Парите за тях се очаква да дойдат по програма LIFE. „Това да не е просто да запушите устата на хората, че нямаме общинско дружество за градски транспорт“, попита Слави Георгиев. А зам.-кметът Тодор Чонов обясни, че все от някъде трябва да се започне, а към момента това е единствената европейска програма, по която общината би могла да кандидатства. Очаква се, още този ноември общината да кандидатства по програма LIFE, която дава възможност за финансиране на екологичен градски транспорт със сума до 10 милиона лева. И тъй като не е ясно колко ще се наложи да бъде съфинансирането от страна на местната власт общината е заложила 5 милиона лева в бюджетната прогноза по това перо. 

След приемането на бюджетната прогноза стана ясно още, че общината възнамерява да изтегли нов дълг за близо 13 млн. лева за трета клетка на Депото за отпадъци в село Шишманци. Това породи възмущението на общинския съветник Слави Георгиев, защото от началото на мандата на Здравко Димитров вече са изтеглени два големи заема. По думите му това означава, че  кредитите за няколко години са повече отколкото при предходните кметове. 

Припомняме, че единият заем е в размер на 30 млн. лева по фонд ФЛАГ, който е необходим за съфинансирането по Водния цикъл, чиято обща стойност е 115 млн. лева. Другият е в размер на 40 млн. лева  и е за четири инфраструктурни проекта и техника на ОП „Чистота” и ОП „Паркове и градини”.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Съд и затвор за гробарите на Пловдив

Съд и затвор за гробарите на Пловдив

28.10.2021 | 00:25

Там им е мястото

Отговори
2 0
Милиони за стадиони А за ч гриста питейна вода лъжливи обещания

Милиони за стадиони А за ч гриста питейна вода лъжливи обещания

28.10.2021 | 00:11

Това е от крадливата депесарска гербаджийска смрад.

Отговори
2 1
оставка

оставка

27.10.2021 | 15:10

Престъпници! Стадионите ли са най-важните за града!? Аман от кметове футболисти и далавераджии!

Отговори
5 4
Збогом

Збогом

27.10.2021 | 14:38

Парите ги чакайте в петък срещу неделя

Отговори
3 4
Наглост!!!

Наглост!!!

27.10.2021 | 13:43

Общината ще плати 50 милиона за стадиони на футболни отбори в които няма пловдивчани, а и българите са рядкост!!!

Отговори
10 6
запознат

запознат

27.10.2021 | 15:05

Да,обаче всички лумпени на Локо и Ботев гласуват за ГЕРБ.

Отговори
4 5
Също запознат

Също запознат

27.10.2021 | 15:13

"Ръната прави борбатъ!"

Отговори
2 3
Davina Claire

Davina Claire

27.10.2021 | 13:21

Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: [email protected] ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете. NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент. Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance: √ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение. √ Конкурентни лихвени проценти (3% на година) √ Гъвкави условия за погасяване √ Възможност за по-бързо изплащане на заема √ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства √ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема. √ Без скрити такси Как да кандидатствам: Кандидатстването за кредит е бързо и лесно! Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на ([email protected]) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.

Отговори
1 7
Аudi Q7

Аudi Q7

27.10.2021 | 12:00

Честито на печелившите!

Отговори
9 2
браво на пловдивчани

браво на пловдивчани

27.10.2021 | 11:41

Да направят един стадион специално за мутрата Борисов.Там да си цъка мачлетата и гербаджиите да го аплодират и да му лъскат бутонките.

Отговори
11 9
Георги v.

Георги v.

27.10.2021 | 11:30

Как няма да гласуват! Нали техният гуру Б. Б. е най-големият футболист на републиката.

Отговори
11 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?