49

Съветници от Демократична България искат 250 000 лв. за велоалеи

Съветниците от „Демократична България“  ще внесат на сесията утре   пет предложения за отпускане на средства от бюджета.

Изменението на финансовия план за 2022 г. ще се обсъжда по искане на кмета Здравко Димитров. Той предлага да се осигурят допълнителни пари в размер на 168 000 лева за строеж на козирка на стадион "Христо Ботев" , а също така средства за Природонаучния музей, ремонт на ДКЦ - 6, охрана на траурните паркове в Пловдив. 

Според  съветниците Веселина Александрова, Добромира Костова, Веселка Христамян и Владимир Славенски трябва да бъдат отпуснати  250 000 лева за изграждането на велоалеи по мостовете на Герджика и на Панаира, както и на велосипедни светофари на кръстовището на Баня Старинна и до Централна поща..

Те предлагат също така да бъдат осигурени  100 000 лв. за подмяна на канализацията на бул. „Свобода“, около блокове с номера от 17 до 47 вкл., тъй като ВиК инфраструктурата е остаряла и води до конструктивни проблеми за сградите, от които са застрашени и жителите на района.

Още 145 000 лв. искат да се инвестират за проучване и проектиране на терени за озеленяване в междублокови пространства. "Предлагаме 60 000 лв. да бъдат предвидени за ремонт и възстановяване на малки спортни игрища в междублокови пространства за свободно и безвъзмездно ползване (по възможност по едно в район) и 30 000 лв. за 24 бр. климатици на ДГ "Малина" на ул. „Кичево“, които да сменят скъпото отопление в забавачката с акумулиращи печки“, казаха съветниците.

Петте предложения бяха включени в списъка на „Демократична България“ за  Бюджет 2022 на Пловдив, но бяха отхвърлени и от администрацията, и от останалите съветници при приемането на годишния бюджет, напомнят от ДБ. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кире

Кире

06.07.2022 | 20:50

Сорос да даде или Америка за България!

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?