Следвайте ни

Съветници наддават за над 7 млн. лв. в бюджета на Пловдив

viber icon

Предложения за корекции в бюджета заваляха по време на дебатите в Общинския съвет. Кметът Здравко Димитров направи подробна презентация на финансовата макрорамка, която е в размер на 418 млн. лв., като подчерта, че бюджетът гарантира стабилното развитие на града в тежките условия на пандемия. През тази година се очаква в Пловдив да бъдат инвестирани 130 млн. лв. в нови обекти. Само в образованието са планирани 22 млн. лв. за основни ремонти, разширяване и строителство на нови детски градини и ясли. 

Съветниците се надпреварваха обаче да коригират бюджета, като общата сума на техните предложения надхвърли 7 млн. лв. Йордан Илиев предложи парите за ремонти в кварталите в "Източен", "Северен" и "Централен" да бъдат завишени с 56 000 лева. По проект райкметовете получават 4,800 млн. лв. 

Атанас Баташки предложи 3 млн. лв. да се предвидят за почистване и облагородяване на коритото на река Марица, а Атанас Узунов поиска отпускането на над 45 000 лв. за училище "Братя Миладинови". Сумата е за реконструкция на физкултурния салон, който е изграден през 1970 г.

Димчо Петров пък иска за всеки от районите да се предвидят 60 000 лв. за проектиране на нови паркове и благоустрояване на междублоковите пространства 

Председателят на ОбС Александър Държиков обяви кратка почивка.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?