Следвайте ни

Съседските войни затихват: Нови 1200 паркоместа пред блоковете

viber icon

В Община Пловдив обмислят да намалят таксата за престой на "Колодрума". Приходите от платения вход до Гребната били повече от заплатите на служителите, обслужвали премахнатите бариери

Обитателите на блоковете на бул. "Копривщица" и ул. "Прогрес"  вече паркират колите си на четири паркинга, изградени с общински средства от район "Централен".  Маркирани са 100 места, но има възможност пред блоковете да спират близо 150 автомобила, каза кметът на района Георги Стаменов на официалното откриване на поредния строителен обект от капиталовата програма. Допълнително ще бъдат обозначени и места за инвалиди, а който иска, може да подава заявления за платено паркиране в кметството.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, неговият заместник по строителство Пламен Райчев и Георги Стаменов прерязаха вчера лентата. Инвестицията е в размер на 300 000 лева, а благоустрояването е изпълнено от фирмите "Драгиев и ко" и "Виделина". Асфалтирана е цялата ул. "Прогрес" и подходите към блоковете, новите тротоари са изградени от плочки, има допълнителни дъждоприемни шахти, скоро ще има и поливна система, а по време на есенната кампания пространството ще бъде озеленено. 

"От началото на тази година в града са направени 1200 нови паркоместа. Работим съвместно с всички районни кметове, за да отговорим на желанията на гражданите", каза Здравко Димитров. Най-много места пред блокове са изградени в "Западен" - 450, в "Централен" са разкрити 370, в "Южен" - 220, в "Северен" - 109, в "Източен" - 60.  Паркинги с по 100 места скоро ще бъдат завършени  в "Източен" и "Северен". Очаква се в близко време да бъде открит и паркингът на ул. "Четвърти януари" на мястото на бившия ТЕЛК, с който новите места стават почти 1500.

Свободен достъп е осигурен и до Гребната база, след като по настояване на Здравко Димитров беше премахната бариерата до Спортния диспансер и стадион "Пловдив". Оказа се, че средствата за заплатите на служителите, които дежуриха на бариерата, бяха повече, отколкото приходите от таксите.

В общината обсъждат варианта за редуциране на таксата за престой на паркинга до зала "Колодрума". Шофьорите предпочитат да спират на частни паркинги в съседство,  защото там  месечният абонамент бил 40 лева, а на общинския паркинг на "Колодрума" - 50 лева, затова стоял празен.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

izgrew

izgrew

29.09.2020 | 17:26

a garaghite na Plamak?

Отговори
0 0
столипиновчанин

столипиновчанин

29.09.2020 | 17:22

a на улица ,,Пламък" кога?

Отговори
0 0
1200  паркоместа!

1200 паркоместа!

29.09.2020 | 09:44

А колко Дървета са унищожени заради това?а колко нови са засадени?

Отговори
7 1
Аман

Аман

29.09.2020 | 09:38

От позйори в този град.

Отговори
4 0
Достоевски

Достоевски

29.09.2020 | 08:45

Герб сигурно имат телефона на Марица за подобни изяви.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?