83
Следвайте ни

Съседска война в Пловдив - апартамент и магазин на нож 14 години

viber icon

Война между магазин за хранителни стоки и живеещите на етажа над него бушува вече 14-години в Пловдив. 

Скандалът ту гори, ту тлее в кооперация на еднопосочната ул. „Хан Тервел”, която е на метри от бул. „Княгиня Мария Луиза”. 

Илияна Христова, която се грижи за майка си, болна от Алцхаймер, се оплаква от шума на фризерите в бакалията през нощта и постоянно паркиращите на еднопосочната улица камиони и микробуси за зареждане. 

„Освен, че не можем да мигнем от вибрациите на фризерите, пред терасата ни има навес с реклама за бира – аз не съм давала разрешение за нея”, твърди Илияна Христова. 

Жената разказва, че на 26 септември спорът със собственика на магазина Стефан Балабозов стигнал дотам, че той хвърлял камъни по терасата й. Показва и дупките на фасадата. 

Собственикът на магазина пък се оплаква от 14-годишен непрекъснат тормоз от възрастната жена.

„Когато купих обекта през 2007-а, веднага разбрах защо предишният му стопанин искаше да се отърве от него – все нещо й пречи на тази жена”, казва Балабозов.

Магазинът е 54 квадрата и към него има и 21 квадрата гараж, който използва за склад. В момента е дал обекта под наем на Евгения Бистрева.

„Майка ми е с Алцхаймер – постоянно изпада в тревожност от фризерите долу – защо през деня те не работят, а ги пускат само нощно време”, чуди се Илияна.

Не харесва и хората, които пазаруват долу – твърди, че й изглеждат като наркомани.

„Фризерите ни са безшумни – идваха многократно да ги замерват от РЗИ ”, казва Балабозов. Той категорично отрича и да е мятал камъни по терасата на съседката.

Христова не спира дотук - тя показва ивица влажна мазилка на стълбището - според нея има теч в тръбата за питейна вода на магазина.

Наемателката Евгения пък води дневник на скандалите с комшийката на горния етаж и на коя дата се е наложило да вика полиция.

„Тя застава пред вратата и започва да говори нещо на клиентите ни – обикновено ги нарича „отрепки” и „боклуци”. Хората за доставки ги замерва с предмети – идват и ми се оплакват. Като паркират на паркинга, пак не й харесва”, разказва тя. 

Вчера се повторила ситуацията – живеещата на първия етаж слязла с летва в ръка и започнала да говори нещо на клиентите в магазина.

Стефан Балабозов казва, че тормозът, на който е подложен, продължава вече 14 години.

„Каза им, че са наркомани и не трябва да идват тук”, обясни млад човек, който станал свидетел на последния скандал. 

Възрастната дама твърди, че след скандала на 26-и се обадила в полицията, но от там не й обърнали внимание.

„Не тя - аз викнах полицията, дойдоха и не й написаха протокол, защото си я знаят. Това стана в 10:15 часа на 26-и”, разказа Евгения Бистрева.

Илияна твърди, че Стефан Балабозов посегнал на баща й преди 10 години и оттогава се страхува от него. 

Чорбаджията на магазина пък обясни, че тогава бил ударен със стол близо до сънната артерия и едва не бил убит.

Другите семейства в кооперацията нямат проблеми с магазина на първия етаж.

„Това е защото аз съм единствената собственичка на жилище – другите са наематели”, казва Илияна Христова.

„В началото мислех, че ще седнем и ще се разберем като комшии – невъзможно е! За да е доволна съседката, платих 800 лева и боядисах целия приземен етаж – и това не помогна”, казва Стефан Балабозов. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Съседка

Съседка

29.09.2021 | 19:54

Жената определено има психичен проблем и явно е в есенно обострение. Доставя й удоволствие, периодически да крещи ругатни от терасата, да събира зрители, да занимава ред институции. Кара се под ред с всички съседи в обсега на погледа й от терасата и то по неимоверни поводи ... и с неистови крясъци. Не му е лесно на Стефан. Сегашните ползватели на магазина поддържат чистота и нормален ред в прилежащия им район. Хората са вежливи и старателни.

Отговори
1 1
Ина!

Ина!

27.09.2021 | 21:08

Не смятам че има нужда от лекарска намеса! Тя просто защитава жилищната кооперация в която живее и която както се вижда изглежда отвратително ! Вероятно е заради грозните реклами ! Незнам! Но обстановката е отвратителнаа! Така ли е пред вас! Ужас! Къде се намира това чудо!? Ако е и шумно нощно време то е и опасно от късо съединение! Страшна работа! Съгласна съм, че на такова място освен наркомани да се събират едва ли идват други клиенти! Много грозно!

Отговори
1 9
Ина!

Ина!

27.09.2021 | 21:19

Ина,можете и Вие да се прегледате

Отговори
9 0
Отговор на Ина

Отговор на Ина

27.09.2021 | 21:26

Ти в какви магазини пазаруваш ? Най-вероятно само брандирани от Гучи и Версаче ли!!!! ???? И в тоалетната само рози произвеждаш? !!!!

Отговори
7 0
Симона

Симона

27.09.2021 | 21:26

Не смятам че кооперацията изглежда зле заради магазина. Както се вижда това е един квартален добре поддържан магазин. Незнам защо в България на някой все нещо му пречи. Било то магазин където видиш ли вечер се пускат витрините да работят, а на сутринта се спират. Смяххх!!! И защо се взима под внимание само нейното мнение много интересно. Значи в тази кооперация няма други хора, тя е единствената. И както се вижда от статията тя може безнаказано да обижда хората и да ги цели с предмети"защитавайки сградата" , а тези които искат да си изкарват парите с честен труд са отрепки. Така ли???

Отговори
11 0
Стоян

Стоян

27.09.2021 | 19:04

И как мислиш че работи един магазин като витрините работят само през ноща не знам, през деня всичко по витрините седи топло после специално да и е гадно на тая откачалка ги пускат вечер да хахаха. Супер откачена лелка влизаща в критическата няма да каже как заплашва хората от магазина и клиентите обаче с летви, или как нарича всеки които влезне вътре наркоман само защото пазарува от магазина а тя го мрази. Наркомани, пияници, и всякакви думи който нараняват егото или накърняват достойнството но кой да направи нещо полицията не може да си върше работата защото тя или има жълта книжка или просто те не знаят как да работят тя не е добре за обществото и това ще го каже всеки човек където живее близко или се е разправял с нея не е добре с главата и държавата нищо не прави а оставя хората да се оправят обаче после като нарече някой говедо наркоман и какво ли не още и е претрепят кой ще е виновен...

Отговори
8 0
Иван

Иван

27.09.2021 | 17:51

Бахти кукумицина, като си купуваш жилище на първи етаж е така, какво се прави на интересна. Най-вероятно са я обещетили навремето срещу апартамент и се е съгласила за 1-ви етаж, уж за по-лесно слизане/качване.

Отговори
5 6
За 14 г. да бяхте купили един по-нов фризер...

За 14 г. да бяхте купили един по-нов фризер...

27.09.2021 | 16:04

Излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване съдържа опасни компоненти, депонирането му оказва вредно въздействие върху човешкото здраве и околната среда! Ние ще вземем от дома ви и ще рециклираме всички стари или неработещи печки, перални, телевизори, хладилници, компютри, монитори, климатици, инструменти, прахосмукачки, мобилни телефони и всякакви други електроуреди.(вкл. шумни фризери) Вижте още къде в търговската мрежа се приема излязло от употреба електрическо и електронно оборудване! Обадете се сега на безплатния ни национален телефон 0800 14 100 (без код за населено място) или ни пишете на [email protected], за да направите заявка за извозване на Вашите непотребни електроуреди! Бъдете отговорни, запазете природата чиста!

Отговори
7 7
Пров

Пров

27.09.2021 | 18:33

Ти сигурен ли си, че витрините са стари??? Отиде да ги провериш? А и много интересно как през деня не ряботят а само през вечерта работят?

Отговори
4 2
Жоро

Жоро

27.09.2021 | 15:44

Пичове, аз НЕ живея там и знам че тая жена е тотално луда и съсипва живота на всички около нея. Тука не става въпрос съседска война въобще, а за лелче със съмнително психично здраве.

Отговори
19 10
КЪМ ЖОРО

КЪМ ЖОРО

27.09.2021 | 15:47

АЗ ГИ ПОЗНАВАМ И Е ТОЧНО ТАКА КАКТО КАЗВА ЖЕНАТА

Отговори
9 5
към жоРРРо психиатъра

към жоРРРо психиатъра

27.09.2021 | 18:09

Много си зелен да поставяш диагнози. Като достигнеш възрастта на лелчето, вероятно ще я разбереш, ако не са ти поставили диагнозата на майка и

Отговори
5 1
Пров

Пров

27.09.2021 | 18:30

Ти пък много ли ги разбираш..., ела да си поговориш с нея...

Отговори
3 2
Жената има нужда от сериозно лечение

Жената има нужда от сериозно лечение

27.09.2021 | 20:45

Илияна Христова има нужда от сериозно лечение в съответното заведение под строг режим!!!!!!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?