Следвайте ни

Съседки надуха със 102 кубика водата на цял вход в Пловдив

viber icon

Заради три апартамента, които месеци наред не са пускали инкасатори от ВиК, блок на ул. „Петър Васков“ в район „Южен“ започна да получава тройни по-високи сметки за вода. При стандартна сметка за месец от 20 лева, започнахме да получаваме за по 60-70 лева. И това заради трите съседки, разказва една от жените живеещи в блока. При невъзможност на инкасатора да отчете водата, са надписва служебна сметка. 

Процедурата в такива случаи е домоуправителят на етажната собственост да пусне молба до монопилиста. След това от ВиК назначават определен ден, в който ще бъдат засечени всички лични водомери. Тогава всички собственици на апартаменти трябва да допуснат инкасатори за засичане. 

След проверката на дружеството се е оказало, че наистина има надписани 102 кубика вода. С писмо ВиК уведомява живеещите в блока на ул. „Петър Васков“ че ще им сторнира това количество от следващите сметки. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Прокурора

Прокурора

14.04.2021 | 20:27

ГЛУПОСТИ!!!АНЧО ЛАВЧИЕВ И ЖИВКА ПАПУЧАРОВА карат инкасаторите да надписват всички общи водомери с 10% и така ни обират!Тия докато са във ВиКато ще дерат нас потребителите!СЛЕДЕТЕ СИ КАКВО ПОКАЗВАТ ВОДОМЕРИТЕ И АКО ВИ ЛЪЖАТ ЖАЛБИ ЖАЛБИ И ТО ДО СОФИЯ!!

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?