Следвайте ни

Със заема да оправим и кино "Космос", зоват граждани ВИДЕО

viber icon

Проектът за кино „Космос“  да бъде включен в заема за 113 501 750 лева, който възнамерява да тегли Община Пловдив. За това настояват граждани. Доводът е, че други градове в България са използвали възможностите на  фонд Флаг за реализацията на културни проекти. Така например, Стара Загора е кандидатствала за летния си театър. 

„Да не забравяме, че Пловдив не отдавна беше Европейска столица на културата, така че ви призовавам да го включите. Останалото е липса на воля“, заяви един от гражданите.

Зам.-кметът по културата Пламен Панов подчерта, че предстои да бъде подписан договор за проектиране, тъй като още при предишната администрация е проведен конкурс, но има проблем с авторските права. Едва след това ще се преценя дали кино Космос да бъде финансиран по Оперативна програма или чрез заема. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

УМЕН

УМЕН

13.05.2021 | 00:34

Това кино трябва да се бутне и да се построи нещо изгодно за града например многоетажен паркинг което общината да събира таксите.....

Отговори
1 1
Дии

Дии

12.05.2021 | 19:35

Отново предложение за безумни разходи. След ремонта ще назначим 10-15 служители, наши хора. После за ток, парно, вода., ще трябва за осветление, после за кой знае какво... А през годините кино КОМСОМОЛ ще е празно и без мероприятия. Няма да носи никакви приходи на общината, но пък ще му трябват милион и нещо за издръжката. Поредната безсмислена инвестиция за обществото. Само лапавица за наши фирми и калинка от общината. И киното се казва КОМСОМОЛ, космос стана през 90-те. Защо го представят като Космос?

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?