Следвайте ни

Страшни опашки пред КПП-тата! Не пуснаха готвач с бележка СНИМКИ

viber icon

Само часове след като бяха поставени КПП-та десетки хора не бяха допуснати да влязат в Пловдив. Едни се опитваха да стигнат до работните си места, а други да минат технически преглед на колата си. Много шофьори се оплакаха от гафове при проверките.

Един от тях пред пунктовете е Григор Вангелов. Мъжът е готвач в семеен ресторант, който е на името на майка му. Заради въведените извънредни мерки заведенията за хранене са затворени, но имат право да подготвят поръчки за доставка по домовете. 

За да не фалира наследственият бизнес Григор Вангелов решава да се възползва от тази възможност. И това се случва безпроблемно до петък, когато беше въведена забраната за напускане на града. Причината – мъжът живее в Стамболийски, но ресторантът му е в Пловдив. Така в събота следобед получава поръчка за приготвяне на храна за вкъщи и я приема. Отправя се към града под тепетата, но така и не стига до работното си място. Полицията го спира още на входа на Пловдив, въпреки че показва попълнена декларация, печата на фирмата, двата апарата на takeaway и foodpanda и бона за поръчката, на който има час и дата. 

„Каза ми, какви ресторанти, какви поръчки. Даже не погледна бележката. Попита нещо негов колега и ми каза – Обратно.  Според тях ресторантите не работели и аз нямам право да стигна до работа. После ми се наложи да обяснявам на клиента и на takeaway защо няма да подготвя поръчката. Този клиент е на 99% загубен като му откажеш“, казва Григор Вангелов. Мъжът възнамерява да пусне жалба. 

Проблеми имаше и с тези, който бяха решили да минат технически преглед, за да не карат в нарушение след като изтече забраната за влизане. Те също бяха връщани обратно. 

Междувременно в първия работен ден след въвеждането на новите по строги мерки на входовете и изходите на Пловдив в ранните часове се образуваха километрични опашки. Повечето от пътуващите са от съседните села и се опитват да стигнат до работните си места. Органите на реда приканиха хората да поставят бележките от работодателите на предното стъкло с цел проверката да става по бързо. Гратисният период за набавяне със служебни бележки от работодателите е до 17 часа в понеделник. 

Снимка: Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Шиши

23.03.2020 | 10:52

Спокойно, Делян Пеевски - Дарителя, ще оправи работата

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?