71

Сървайвър в Кючука: Как майки с деца преодоляват ул. „Даме Груев“ СНИМКИ

Майки с детски колички и възрастни са принудени да прескачат месеци наред купища пръст и чакъл  на ул. „Даме Груев“, където все още не е завършен ремонт.  Асфалт е положен само между Кукленско шосе и ул. „Братя Бъкстон“, но без последен пласт, и в отсечката между бул. „Македония“ и ул. „Охрид“, която беше пусната за движение миналата година. 

Останалата част от възловия път в Кючук Париж от ул. „Охрид“ до „Бр. Бъкстон“ е на пръст и чакъл, а на повечето места все още няма тротоари. Шофьорите продължават  вече година и половина по други улици, натоварвайки трафика и харчейки  повече гориво. Зелените площи са превърнати в депо за строителни материали. 

 За пешеходците  преодоляването на препятствията е същинският сървайвър, особено пред читалище „Христо Ботев“  /бившето кино /. Част от терасата на сградата беше съборена, тъй като се засяга от разширението. По проект строителите трябва да направят рампи, за да могат да минават и колички. Не е ясно обаче как през зимния сезон, при заледяване, хората ще  се катерят и слизат от терасата. 

Строителните работи не са приключили, въпреки че старт на  разширението на възловата пътна връзка между бул. „Македония“ и Кукленско шосе беше даден  на 15 декември 2021 г. със срок на изпълнение 300  календарни дни /10 месеца/ , който отдавна е отминал. Обществената поръчка за 7,5 млн. лева е възложена на фирма „Парсек Груп“.  

Хората от квартала  са изтормозени толкова много от бавния и мъчителен ремонт, че не искат вече да слушат никакви оправдания на строителите за нередовно финансиране и двете къщи, които им пречели да си свършат работата в срок. Сградите са съборени и вече няма никакво основание фирмата да продължава да бави ремонта.  

Техническият ръководител на обекта Савина Тодорова увери, че до края на август вероятно ще асфалтират улицата. 

Снимки от Валентина Биларева

 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Диди

Диди

05.08.2023 | 19:06

Прословутите 900метра. Колко плащат пловдивчани за символа за простотия на управляващите с индексации за обезщетение на преместени те от къщите който събориха.

Отговори
2 0
Мони на Думчил

Мони на Думчил

05.08.2023 | 16:10

Това не са пловдивчанки, а п.омакини с малки п.омачета! Трудно им е на майките, но все пак изказвайте се точно - по.мака си е п.омак!!

Отговори
1 6
Жител

Жител

05.08.2023 | 13:14

Да се търси отговорност от Строителя, който и да е той!

Отговори
7 0
Кючук Парижанин

Кючук Парижанин

05.08.2023 | 12:09

Трябва да раздадат кокили на всички пловдивчани да прескачаме по разбитите улици. До къде ни докараха тези чекмеджани. Никога повече ГЕРБ.

Отговори
17 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?