Следвайте ни

Сара Тавареш напълни сърцата на пловдивчани

viber icon

Със стъпването си на сцената в Пловдив португалската изпълнителка Сара Тавареш накара публиката да започне да се поклаща в ритъма на екзотиката. На Античния театър тази вечер не липсваше нищо - мелодичните акорди разчувстваха публиката, а горещите ритми заразиха всички присъстващи със запомнящ се такт.

Днес точно в 7 часа Пловдив почувства как бие сърцето на Лисабон и вдиша от спокойствието на Атлантика. За малко пловдивчани се пренесоха на няколко различни географски ширини и позволиха на емоциите си да надделеят над суетата – благодарение на Сара.

Концертът привлече хора от всякаква възраст. Някои от тях казаха пред екипа ни, че това е една от първите възможности за развлечение тази година и с нетърпение очакваха какво им е подготвила Сара.

Още в началото на концерта си номинираната за наградата „Грами“ изпълнителка сподели пред публиката, че за нея това участие означава много и намира известен сантимент в него, тъй като преди пандемията е изнесла последния си концерт в София. Сега след тежкото затваряне пловдивчани са едни от първите, които имаха възможността да съпреживеят музиката на Сара. От сцената тя каза още, че се чувства благословена да е в Пловдив. Нарече концерта си „училище“, което позволява срещата с една различна култура и кара сърцето й да се чувства по „красив начин“.

Красиви са и чувствата, които изпълнителката пресъздаде с гласа и китарата си. В музиката, която сподели с всички присъстващи, любовта беше основен мотив. Сара обясни този свой творчески избор по съвсем естествен начин. В крайна сметка всичко е живота се случва от любов, поясни пред публиката си тя, а на португалски думите „обичам те“ се изричат много трудно.

Езиковата бариера съвсем не попречи на посланията да достигнат до публиката. Сара се извини, че не говори много по време на концерта си, но при толкова емоционално наситено творчество думите не бяха нужни така или иначе. Самата тя каза пред публиката, че се изразява най-добре творейки музика.

Така тя направи всички присъстващи съпричастни с импровизация извън първоначалната програма с парче, в което обясни, че се пее за … фалшив коняк. С изпълнението си показа по изключително симпатичен начин колко е важно да се вслушваме в желанието на душите си да бъдем щастливи и да се радваме на малките неща.  

Португалката е интересен феномен в музиката и в това се убедиха всички присъстващи на Античния театър.  Стилът й е уникална смесица между латино и африкански ритми. Умело съчетава португалската култура с корените на предците си от Кабо Верде. Пловдивчани усетиха, че в творчеството си тя влага сърце и всеки изпят тон идва от душата й. Не е нужно да си музикант, за да видиш как танцува с китарата си, докато акордите пресъздават вътрешния й свят.

Тази вечер публиката на Античния театър видя един изключително сложен изпълнител, който с лекота докосна както най-нежните струни на душата, така и по съвсем човешки начин напомни за смисъла на хармонията в живота. Такъв е зарядът на Сара, благодарение на която Пловдив се размечта за любов и лято!

Снимка: Савина Коилова

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Елена

Елена

06.06.2021 | 11:15

Беше прекрасно преживяване!

Отговори
0 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?