49
Следвайте ни

Санират панелки в Пловдив с европейски пари СНИМКИ

viber icon

Саниране на четири жилищни блока в Пловдив започва до края на ноември – в началото на декември, след като общината спечели проект по ОП „Региони в растеж” и подписа договори с изпълнителите. Сградите се намират на ул. „Иван Гешев” 30, бул. „България”, 196 и 45 – 47, „Васил Априлов” 83 – 91. 

За петия блок на ул. „Жеравна” 1 -3 също е проведена обществена поръчка, но процедурата се обжалва, каза зам.-кметът Пламен Райчев.  

Общата стойност на проекта е 3 692 629 лева, като по-голямата част от тези средства се предоставят на община Пловдив като безвъзмездна финансова помощ. 

Строително – монтажните работи включват смяна на дограма, външна топлоизолация, ремонт на изолацията на покрива, икономично осветление в общите помещения. Максималният срок за изпълнение е 120 дни, като преди това избраните фирми трябва да изготвят проекти и да ги съгласуват. Те вече проектират, каза Пламен Райчев. 

Блока на ул. „Иван Гешев” ще санира фирма „Парттрейд”, на бул. „българия” 196 – „Делчев инженеринг”, на бул. „България” 45 – „Спас груп”, на „Васил Априлов” 83 – „Пирс Д”. Над 200 домакинства  са обхванати с проекта за енергийна ефективност. 

По оперативната програма бяха одобрени 18 млн. лева за саниране на многофамилните жилищни сгради, но екипът на кмета Здравко Димитров завари  проведените обследвания само на пет блока. За други нямаше възможност, тъй като сроковете  по ОП "Региони в растеж" 2014 - 2020" не позволяваха тепърва да започне обследване и на други сгради. 

Парите бяха пренасочени за други обекти. Преди няколко години по националната програма в Пловдив бяха санирани над 50 панелки.  Общината има готовност да кандидатства с жилищни сгради, ако се отвори оперативна програма, увери Пламен Райчев. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Не че нещо ама

Не че нещо ама

01.10.2021 | 20:59

Зимата да се извършват строително монтажни работи по саниране е пълно безумие!!! Но нали правилните фирми трябва да усвоят кинтите!!! На кой му пука за живущите там!!!

Отговори
2 1
Биткойнър

Биткойнър

01.10.2021 | 15:32

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 3
Ангел Грънчаров

Ангел Грънчаров

01.10.2021 | 14:41

Санират само блокове, в които мнозинството гласува за ГЕРБ...

Отговори
4 4
глас

глас

01.10.2021 | 15:01

Как разбират за кого за гласували живущите :)

Отговори
7 0
кой провали санирането в Пловдив ?

кой провали санирането в Пловдив ?

01.10.2021 | 13:58

След като екипа на Димитров, заварил тиня се пита кой преди него провали саниране на сгради в Пловдив ? Ако трябва сами да си отговорим : Екипа на Тотев с неговите заместници! Те не успяха да намерят достатъчен брой приятелски фирми с които да откраднат част от средствата! ЗАЩО в Благоевград санирането на сгради е видимо навред и масово, а в други градове едва няколко сгради ??? Макар за мнозина да е ясно, че заради частната собственост в много - фамилните сгради и заради незнание и нежелание на общините и институциите у нас санирането е мимикрия!!! Нищо общо с това в Германия например.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?