71

Самодейци от Ръжево Конаре вдигнаха на танц пенсионери от Дом за възрастни хора

Пенсионери от Дома за възрастни хора "Св. Василий Велики" забравиха болежките и затанцуваха. На крака ги вдигнаха любими стари градски песни и изпълнения на деца от Ръжево Конаре.

Ученици от ОУ "Христо Ботев" в селото  и дамите от Вокална група "Детелина" при  Народно Читалище "Просвета-1907" в Ръжево Конаре  гостуваха в социалния дом  по покана и инициатива на Фондация „Традиции и памет” Пловдив.

Визитата бе първа изява пред публика на Школата по народно пеене при ОУ "Христо Ботев" с ръководител Калоян Георгиев и предизвика много усмивки.
Малките изпълнители се изявиха в две групи:  "Млади фолклористи" с деца - 1. до 4. клас, и "От Пирин до Добруджа" - с ученици от 5. до 7. клас. Въпреки напрежението от премиерата, малките певци се справиха като истински професионалисти.

Вулкан от чувства предизвикаха и жените от Вокална група "Детелина". Красивите стари градски песни за младост, лудост и любов накараха най-емоционалните да затанцуват. Денят се превърна в празник, който ще помнят и домакините, и гостите. 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?