Следвайте ни

Само в „Марица“: Уволниха дисциплинарно шефа на пловдивската полиция

Какво е това решение - битка с лошите или лов на вещици?

viber icon

Досегашният шеф на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев е наказан с дисциплинарно уволнение. Това съобщи пред "Марица" самият той.

Заповедта, подписана от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, му е връчена от дисциплинарно разследващия орган в петък. Мотивът за уволнението гласи, че старши комисар Рогачев системно отсъствал от работното си място и вместо да стои в сградата на Дирекцията, пътувал със служебни автомобили, без това да е било необходимо. За да докажат твърденията си, разследващите са използвали записи от камери на БГ ТОЛ и АПИ. Те са свалени по разпореждане на сегашния главен секретар на МВР Петър Тодоров, който по онова време е бил временен директор на ОД на МВР-Пловдив.  

"Смятам, че наложеното ми дисциплинарно наказание „уволнение“ е политическо, а аз съм жертва на лов на вещици, тормоз и унижение", коментира Рогачев пред "Марица". 

Той ще обжалва уволнението си в предвидения от закона 14-дневен срок. Оттук нататък има два сценария. Ако магистратите потвърдят решението за уволнението на Рогачев, назначеният като временен директор на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев може да стане титуляр. Ако обаче съдът се произнесе, че уволнението на Рогачев е незаконно, това автоматично ще го възстанови на поста като шеф на ОД на МВР.

Интервю със ст. комисар Йордан Рогачев специално за „Марица“ - четете след малко!

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?