Следвайте ни

Само в "Марица": Шофьор получи гърч зад волана, младежи го спасиха

viber icon

Пловдивски шофьор се размина на косъм от смъртта благодарение на млади момчета, които му се притекли на помощ. 

Случката се разиграла привечер вчера на едно от най-натоварените кръстовища в града под тепетата - това на Сточна гара. Колите били наредени в колона и чакали зелен сигнал на светофара. Изведнъж един от шофьорите получава гърч. В една от по-задните коли е младежът Георги Чокойски, който се оказва един от спасителите. 

"Чакахме на редицата. По едно време настана суматоха. Слязох от колата и видях как двама шофьори търсят помощ. Викаха" Елате, човекът май умира!". Отидох веднага. Видях как шофьор получаваше гърч. Обърнахме го на една страна, за да не се задави. Напличках го с вода. Няколко момчета го бяхме наобиколили и го подкрепяхме. Видях детско столче на задната седалка. Повтарях му "Дръж се!". След малко започна да се стабилизира. Погледна ме, опита се да ми каже нещо, но не успя и го сложих да легне малко", разказа младежът. 

След секунди пристига и линейка, която очевидци са повикали. Откарват мъжа в болница. 

" Просто друго ние не можехме да направим", скромничи Георги Чокойски. Шофьорът е добре и ще може да бъде със семейството си за Великден. 

Млада дама, станала свидетел на всичко това, написа пост в социалните мрежи за геройството на момчетата. Тя е възхитена от постъпката им, а коментарите отдолу са десетки. Всички са в един тон: "Респект!" и "Дано има повече хора като вас!".

Навръх Великден посланието може да е само едно: да бъдем повече хора и да опровергаем Диоген, който казва "Хора много, човеци малко!". Тогава може би ще живеем с една идея по-добре. 
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

БРАВО!!!!

БРАВО!!!!

30.04.2021 | 09:34

ИМА ПРЕКРАСНИ ХОРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!! БРАВО НА МЛАДЕЖА И ВСИЧКИ СЪПРИЧАСТНИ....НЕКА ДА СМЕ ДОБРИ!!!! ЗДРАВИ БЪДЕТЕ !!! НА ПОСТРАДАЛИЯ ДА СЕ СПРАВЯ И БЪРЗО НА КРАКА!!!!

Отговори
24 0
:):):)

:):):)

30.04.2021 | 12:47

:):):)

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?