71

Само в "Марица": Адвокат спаси цял блок в „Тракия“ от пожар  

Адвокат предотврати огнена трагедия в пловдивския квартал „Тракия“. Случката се разиграла към 03.00 часа миналата нощ в осем етажния блок 61. Адвокат Венко Павлов, който живее на шестия етаж в кооперацията, бил задрямал, но се разбудил от остра миризма на дим. Веднага станал, за да установи откъде идва пушилката. 


„Проверих да не съм забравил нещо включено и да е станала беля. Установих, че проблемът не е в дома ми. Отворих вратата и видях, че целият коридор и стълбите са в пушек. Направо не можеше да се диша. Сложих едно горнище от анцуг, за да прикрия устата си и да видя какво се случва. Първото нещо, което направих, е да подам сигнал на тел. 112, след това да събудя съседите. Звъннах на всички от петия и седмия етаж, за да ги събудя. Тръгнах надолу, за да открия откъде идва димът“, разказа пред „Марица“ адвокатът.


Докато съседите му се суетели, той разбрал, че димът излиза от апартамент на четвъртия етаж, обитаван от 35-годишен мъж. "Попитах го дали е добре, дали има нужда от помощ. Той каза, че матракът се запалил", разказа Павлов. 


След малко на мястото пристигнали екипи на пожарната и полицията, които бързо се справили с проблема. Димът обаче се усещал още часове наред. Как матракът се запалил обаче не станало ясно. Вероятно обитателят на апартамента е заспал с цигара. 


"Хубаво е, че няма пострадали", казва Павлов, който не се определя като герой, а като човек, който е постъпил както трябва - бързо и адекватно. Той вероятно ще получи благодарствен адрес за действията си. 


Павлов е родом от Димитровград. Част е от Видинската адвокатска колегия, но от година живее и практикува в Пловдив.Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Тони

Тони

16.02.2022 | 16:46

Цар си. Време е да напишеш трилогия.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?