Следвайте ни

Само една сватба в Пловдив в изборния ден

viber icon

Само една сватба ще има в Пловдив  утре в деня на парламентарните избори и католическия Великден. Щастливата двойка ще сключи граждански брак в 14,30 часа в Дома на младоженците на ул. "Христо Г. Данов". Ритуалът ще се проведе в залата при спазване на предпазните мерки - маски и до 15 гости, каза директорът на Общинското предприятие "Радостни обреди" Чудомира Пинджева.

Втората  зала за младоженците в "Тракия", която се намира в сградата на районното кметство, е затворена, защото в помещението се съхраняват бюлетините. За 4 април беше заявена още една сватба, но бъдещите съпрузи са били принудени да я отложат, след като се оказа, че един от тях е бил в контакт със заразен от COVID-19. Някои влюбени обаче се въздържаха да се женят на изборите заради ограниченията. Първо, в заведенията се сервира само на открито, второ - в неделя от 6 часа сутринта се въвежда сух режим, въпреки че за сватби се прави изключение.

Пандемията и въведените ограничения не спират кандидат-младоженците. За граждански брак през април вече са записани 52 двойки. Заявления се подават за топлите месеци, защото всички ние живеем в очакване за спад на болните и с надеждата, че през лятото заведенията ще заработят нормално, коментира Пинджева. И днес в Дома ще звучи "Менделсон", макар и само за една двойка. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?