49

Сам ли е паднал мъжът в тръбата в "Коматево", или някой му е помогнал?

Тема №1 за жителите на кв."Коматево", а и в целия град е падналия в тръба в мъж в събота вечерта. Коментират се всевъзможни версии за инцидента, някои реалистични, други фантастични. Най-голяма подкрепа обаче получават две. Според първата, падналият е бил мъртвопиян, въобще не е знал къде върви и е попаднал право в капана. Според втората е невъзможно пловдивчанинът да е заседнал по този начин без чужда намеса. Тепърва се установява хронологията на събитията. Очаква се пострадалият да разкаже какво точно се е случило, след като се отърси от шока от преживяното. Днес кметът на район "Южен" Костадин Язов направи инспекция на мястото. Стана ясно, че вероятно тръбата зее от 3-4 години. По думите му проблемът датира много назад във времето, още със самото стартиране на строителството на Коматевско шосе. Тръбата, в която падна пловдивчанин, се намира върху сервитута на неизграденото второ платно на булеварда. "Това е общинска земя, шахтата не е предадена на ВиК-Пловдив. Така че, грешката е комплексна. По разпореждане на кмета Здравко Димитров, съвместна комисия от Първо районно, Общинския инспекторат и дирекция "Общинска собственост" извършват проверка, за да се опишат евентуално други такива дупки", посочи Язов. 

Сега тръбата и дупката около нея ще бъдат временно зарити. Преди това инженер геодезист заснеме точното местоположение не само на тази, а и евентуално на други подобни.

 "На 2-3 метра от тръбата има тротоар. Не виждам защо ще се върви отстрани, където се извършват някакви дейности, а не по тротоара, по който няма дупки", коментира Язов. 

снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Тошето

Тошето

15.11.2022 | 09:27

ТОЗИ КМЕТ Е ЗА МАХАНЕ. НЕ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, ТЪРТЕЙ, НА ГЪРБА НА нас всички.

Отговори
0 3
Гошо

Гошо

14.11.2022 | 22:28

Пак хубу че той е влезнал у тръбъ а не тръбъ у него!

Отговори
9 0
М.Димитров

М.Димитров

14.11.2022 | 17:39

Моят въпрос е:Защо второто платно не е направено и къде отидоха парите?Ясно,че няма кой да отговори на този въпрос,който е към бившият кмет ИВ.Тотев.По време на мандата му се започна строежа на 2 платна по 7 м.Защо хората мълчат по този въпрос?

Отговори
29 3
Клиентите са ни скъпи...

Клиентите са ни скъпи...

14.11.2022 | 18:13

Вероятно затова се мълчи. Законът на Омертата..

Отговори
22 2
Прави си, но…

Прави си, но…

14.11.2022 | 19:34

Зико и Язов са наследниците. Би следвало те да се бяха задействали и да довършат второто платно на Коматевско. Уж Зико щеше да бори модвлър Тотев, а той действа по-бавно и от Тотев. Язов пък се прави на многознайко и казва, че имали пари за строежи на детски градини например , ама нямали пари за отчуждаване на земи, дето са в пъти по-евтини от строежите ?! Що за глупости. Докато такава некадърна лидерска сбирщина управлява градът, така ще е…

Отговори
17 2
Гтттт

Гтттт

15.11.2022 | 12:38

Тия пловдивски колелета кога да ги биеш няма да сгрешиш! Само глупости пишат! А зико да намерят васко божилов и станислава радева да им кажат какво да правят!!!!

Отговори
0 0
Алкохола не прощава

Алкохола не прощава

14.11.2022 | 17:29

Ако е бил поркан и се е помислил за Супер Марио, може да е решил сам да скокне вътре!

Отговори
15 14

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?