49

Сагата с ученическия стол в ОУ "Райна Княгиня” продължава

Общинският съвет отново отложи избора на фирма за ученическо хранене в ОУ “Райна Княгиня” в район “Северен”.

На конкурса за наем на столова имаше един кандидат - фирма “Фууд деливъри експрес” на Георги Цанков, общински съветник в община Родопи. Предложението за сключване на договора за три години беше внесено за гласуване от зам.-кмета Женя Петкова.

Поредният опит обаче не успя, след като Яна Димитрова от “Браво, Пловдив” призова да не се гласува, като заяви, че от храната в тази столова има много оплаквания от родители, но те се страхуват да подадат писмен сигнал.

“Потресен съм и силно притеснен. Ако здравето на моето дете е застрашено, защо трябва да се страхувам?”, риторично попита Али Байрам от ДПС. 

Учудване  изрази и Стефан Шилев, съветник от ГЕРБ. “Тези сигнали не сме виждали, които се споменават. Нямам преки впечатления, но ми идва в повече тази нахъсаност”, коментира доц. Шилев.

Господин Апостолов от “Възраждане” напомни, че фирмата на Цанков и в момента храни децата в същия стол.

От групата на БСП Минка Сърнешка предложи  Общината да направи свое предприятие за храна на учениците и възрастни.

Асен Костов от “Спаси Пловдив”  протестира с табела, на която написа, че не може да се наема фирма, която предлага на децата храна с изтекла годност.


Георги Цанков е поканил с писмо съветниците да проверяват на място ученическото хранене в три обекта, за които има договори. За сигнала, подаден за нарушения на фирмата, има отказ на пловдивската прокуратура да образува производство. 

Снимки Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
8 коментара
Яшар Асан

Яшар Асан

14.03.2024 | 15:58

Гербавите ми обещаха пазара в столипиново ако гласувам за Цанков,сега ко стана.Айвааа айшето пак на филия с мас.

Отговори
0 0
нокът

нокът

14.03.2024 | 14:08

Много дълги тия нокти на госпожата, бе!

Отговори
1 0
Аман от бобец

Аман от бобец

14.03.2024 | 13:55

Стига с тоя бобец, стига е тровил

Отговори
1 0
Браво

Браво

14.03.2024 | 13:12

Добре ,че са другите общински съветници.Тези от ГЕРБ са на хранилка и не вземат участие,виж д-р Аргиров,мълчи като пукел,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,и браво на д-р Христамян,винаги е в час,а си прав за д-р Паунов,горкият проф. Мурджев,но как жаждата за власт и пари опорочава и млади и стари.А за Шилето не коментирам,кариерист до дупка!!!

Отговори
6 0
Фанфан Лалето

Фанфан Лалето

14.03.2024 | 13:02

Аз харесвам Женя Петкова очевидно е че не е яла от манджите на Цанков

Отговори
2 0
ВСИ

ВСИ

14.03.2024 | 12:08

Шилето и с диоптрови очила не вижда, не видя и фините частици с които станахе шампиони по мръсен въздух, затова се премести в Белащица. О времена о нрави.

Отговори
6 0
доктор Джак

доктор Джак

14.03.2024 | 11:32

Да не е човек на мястото на Цанков. Тъкмо се разбра с Кисьов, който му организира първото тричане преди няколко сесии и го емнаха сега столипиновците от "Браво", с които уж се беше разбрал. А гербаджиите на Тотев седят и гледат сеир, как ще свърши битката. Абе голям цирк е днешната сесия. Като се почне с клетвата на Паунов, племенник на покойния проф. Мурджев, който сигурно се обръща, че момчето, което отглеждаше, се венчава за ъндърграунда, мине се през цирка с Цанков, и се стигне до отегчението на Бидона и Титюка, че на днешната сесия няма внесени предложения от администрацията от които да намажат ненаситната си филия.

Отговори
7 0
Джак, в грешка си

Джак, в грешка си

14.03.2024 | 14:59

Намазват Титюка и Бидона здраво филията. Вижте само как се успокоиха и загладиха косъма. Тече си далаверата при тях нонстоп, но този път без Титюка да подписва и да се притеснява, а Бидона да организира.

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?