Следвайте ни

Съдия Христо Крачолов с лекция пред студенти

viber icon

Наказателният съдия Христо Крачолов от Апелативния съд в Пловдив изнесе лекция за професията на магистрата пред студенти от най-голямата студентска организация ЕЛСА – България и колегите им от ЕЛСА – Пловдив. Той взе участие, по тяхна покана, в проекта „Пътеводител на юриста“.


Крачолов разказа, че съдия в България се става след успешно участие в конкурс, като обясни какви са изискванията за допускане в надпреварата. Той направи виртуална разходка на студентите в залите на Апелативния съд, посредством видео клип, изготвен от БНТ за 20-годишнината на съда. 


Магистратът  заинтригува студентите с увлекателен разказ за спецификата на наказателния процес. Той предостави примери за два конкретни случая, които са приключили отдавна, но са довели до откриване на действителните извършители и тяхното справедливо наказване от съда. В единия ставаше дума за убийство, при което възмездието е настъпило 8 години след извършване на престъплението, а в другия –майка се беше опитала да поеме вината на бременната си дъщеря при катастрофа със загинал. 

След атрактивното си представяне съдия Крачолов отговаряше  на въпроси, както на студенти така и на неговият предшественик в „Пътеводител на юриста“ районният прокурор  Чавдар Грошев, който обстойно разказа на студентите за професията на прокурора.

 Преподавателят по конституционно право в ПУ доц. д-р Христо Паунов разказа на студентите за хобито на съдия Крачолов-фотографията.

Днес инициативата на ЕЛСА „Пътеводител на юриста“ продължава с представяне на професиите на адвоката, преподавателя по право и юрисконсу

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?