Съдийка рани колежка в катастрофа

Магистрати събраха пари, за да помогнат за операцията на Славка Димитрова

Информация за катастрофа с участието на пловдивски съдии бе спестена в официалния полицейския бюлетин, предназначен за медиите. Пътнотранспортното произшествие е станало на 2 март следобед на бул. “Цар Борис III Обединител” в Тунела. “Не правим отчет на всяка катастрофа, при която няма средна телесна повреда”, каза шефката на пресцентъра на полицията Бригита Декало.
При верижния удар са пострадали шест коли, като последен в редицата е бил автомобилът, управляван от окръжната съдийка Красимира Костова. Колежката є Славка Димитрова, която е седяла на предната седалка и е била без предпазен колан, е ударила главата си. Извикана е линейка. Димитрова е транспортирана до болнично заведение, придружена от третата съдийка, която е била в колата, Елена Захова.
“Времето на 2 март беше много тежко, настилката беше мокра, а температурата около нулата”, разказа за “Марица” съдия Красимира Костова. Заедно с колежките си Славка Димитрова и Елена Захова излезли за малко след обедната почивка. На връщане минали през Тунела. “Това беше последният работен ден преди празниците, движението беше много натоварено, още преди Тунела реших да се престроя, защото ми предстоеше ляв завой към Съдебната палата”, разказа вчера Красимира Костова. Тя управлявала Мерцедес-А класа. Забелязала, че автобус включил аварийните си светлини, и фолксваген, който се движел вдясно, внезапно минал в лявата лента преди нея, тъй като имало дистанция. В този момент съдия Костова чула режещ звук от удари между предните коли.
Скочих върху спирачката и викнах на момичетата, но ударът беше неизбежен, разказва Костова. Тя не трепнала от седалката, тъй като била с колан. Славка в това време се била отпуснала на мястото си и ударила главата си в предното стъкло. Веднага след това казала: Боли ме главата.
Веднага извикахме полиция, линейка, разказва съдия Костова. Докато колежките є пътували към болницата, на място дошъл дознател. В това време в другото платно станала още една верижна катастрофа. От шестте засегнати коли само мерцедесът на Костова си тръгнал от произшествието на собствен ход. Автомобилът е с лека драскотина на предния капак.
“Даже не съм казвала къде работя, полицаите си свършиха работата по всички правила”, разказва съдия Костова. Взета є е проба за алкохол и тя е отрицателна. Съставен є е акт за произшествието, както и на останалите участници. Нямам намерение да оспорвам акта, категорична е Костова.
При първоначалните прегледи медиците не установили сериозна причина за тревога, но при изследването със скенер в късния следобед се установило, че Димитрова има травма на шийните прешлени.
Със Славка работим в един кабинет, бюро срещу бюро, през цялото време се информирах за състоянието є, казва съдия Костова.
Съдия Димитрова е успешно оперирана, в момента е в болнични и се възстановява, каза шефът на Окръжния съд Сотир Цацаров. Колегите є от съда и от прокуратурата дори събрали средства, тъй като Здравната каса не поемала всички консумативи, свързани с операцията.
Дознателят разговарял с пострадалата съдийка Славка Димитрова, както и със съпруга є Калоян Димитров, който оглавява Асеновградската прокуратура. И двамата категорично отказали да започват наказателно производство срещу Костова. Според НК при причиняване на телесна повреда пострадалият има право да каже дали желае да се води наказателно производство срещу водача.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?