Съдът върна на работа дисциплинарно уволнена директорка

Родители и учителки на нокти, внасят протестна подписка

Протестна подписка, подкрепена от 72-ма души, внесоха родители, учителки и обслужващ персонал от ЦДГ „Васил Левски" в общината. Те се обявиха против възстановяване на работа на бившата директорка на забавачницата Веска Нетова. Инициаторите заявяват, че персоналът на детската градина ще напусне, ако госпожа Нетова отново стане директорка.

 Веска Нетова бе уволнена дисциплинарно от кмета на общината Найден Найденов след съвместна проверка, извършена от община Карлово и Регионалния инспекторат по образование в Пловдив по повод на жалба срещу нея. Проверката, извършена на 31 март и 4 април 2008 година, констатира 19 груби нарушения в работата на Нетова. Най-фрапиращото от тях е, че на 7 януари миналата година директорката и медицинската сестра са позволили децата да консумират на закуска кроасани с изтекъл срок на годност. Две от учителките  -  Марияна Дремсизова и Теодора Капашикова, твърдят, че са били заставяни да преподават на децата съответно компютри и английски във времето след изтичането на смените им, без да бъдат компенсирани за това парично или с отпуск. Според Марияна Дремсизова, когато тя или някоя от учителките отсъствали, децата се разпределяли по всички групи, а Нетова си записвала в материалната книга, че тя поема работата.

Съдът ме възстановява на работа с всичките ми права. При разглеждането на делото паднаха всички обвинения срещу мене, категорична е Веска Нетова. Според нея прокуратурата вече е повдигнала обвинение срещу някои от свидетелите, които говорили в съда лъжи под клетва. Нямам причина да се притеснявам. За трите години, в които бях директорка, ЦДГ „Васил Левски" се промени много в положителна посока.

 Уверена съм, че отношението към мен е провокирано. Недоумявам как родители, чиито деца са дошли след моето уволнение, имат такова мнение за мене.

Решението на съда е задължително. Г-жа Нетова ще бъде възстановена на работа. Ние не можем да влияем на родителите и учителите, бе коментарът на общинската администрация.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?