Следвайте ни

Съдът разпореди окончателно: Буруджиев вън от подлеза на Централна гара

Търговците се изнасят от магазините, за да не плащат на двама собственици

viber icon

Върховният съд върна подлеза на Централна гара на Национална компания  „Железопътна инфраструктура“. Висшите магистрати потвърждават заповедта на областния управител Венцислав Каймаканов.


С нея  „Рента груп плюс“ на Тодор Бурджиев  трябва да освободи терена. Тя бе издадена още на 20 февруари т.г. Бившият наемател я атакува в съда. ВАС реши, че  „Рента груп“ трябва да опразни подлеза, тъй като договорът  му за наем е изтекъл още на 11 август 2013 г. След тази дата не е продължаван и всички последици са за негова сметка, пишат в решението си висшите магистрати.


Подземното съоръжение под жп ареала ще бъде предадено на НКЖИ, след като получа официално решението на съда, коментира областният управител Венцислав Каймаканов.  Все още не е ясно, дали  концесията на Централна гара, учредена преди повече от една година в полза на  консорциум „Железопътна гара - Пловдив“ с управител  Миролюб Столарски, влиза в сила. Делото по този казус ще се разглежда на 2 юни в София.  Категорично е обаче, че „Рента груп плюс“ няма никакви права върху подлеза и не може да го стопанисва,  подчерта Каймаканов.  


Търговците, които до този момент наемаха магазините по договор с „Рента груп плюс“, масово се изнасяха вчера от подлеза. В ранния следобед бяха опразнени 26 обекта.  Някои от собствениците на фирми изглеждаха по-ведри и споделиха, че веднага са наели търговски площи на други места. Други със сълзи на отчаяние казаха,  че прибират стоката у дома и ще чакат да приключи ремонтът.


Тунелът, през който ще минават пешеходците, докато трае ремонтът, вече е построен до автогара „Родопи“. Хората се препъваха вчера в железата, лутайки се между три коридора, които се получиха в резултат на странната конструкция. От НКЖИ съобщиха, че предстои да бъде обявен конкурс за фирма, която да започне ремонта. Той е повече от наложителен, тъй като в момента подлезът е опасен. Това показа проверка от отдела за безопасността на съоръженията на НКЖИ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?