Следвайте ни

Съдът отсъди в полза на Байрям Солак за парка зад „Санкт-Петербург“

viber icon

Инвеститорът Байрям Солак, който иска да застрои парка зад хотел „Санкт-Петербург“, спечели първо дело срещу Община Пловдив в Административния съд. По делото, образувано по жалба на „Парадайс Гардън Резидънс“ ЕООД, съдът отмени мълчаливия отказ на кмета на Община Пловдив за издаване на разрешение за изработване на проект за изменение на ПУП- ПРЗ за част от кв.570 по плана на Пета градска част на гр. Пловдив.

Също така върна преписката на кмета на Община Пловдив, който да се произнесе с изричен акт, при спазване на задължителните указания на съда по тълкуването и прилагането на закона, дадени в мотивите на съдебното решение. Срокът, в който Общината е трябвало да се произнесе по казуса, е изтекъл на 5 август 2020 година. 

В мотивите си съдебният състав е посочил, че жалбата на Байрям Солак е основателна, въпреки експертната оценка на Експертният съвет по устройство на територията, който констатира, че инвестиционния план за парка противоречи на Общия устройствен план на Пловдив. 

Решението подлежи на обжалване с касационна жалба пред Върховен административен съд на Република България в четиринадесетдневен срок от съобщаването му с препис за страните.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?