Следвайте ни

Събориха до основи рухналата къща на ул. „Ниш“ в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Къщата на ул. „Ниш“ 3, която пострада от ремонтните дейности на фирмата изпълнител, назначена за изграждането на кооперация точно до постройката, вече не съществува. 

Багери събориха останките от къщата на семейство Будакови, а камиони ги изнасят. Припомняме, че стената на къщата бе бутната от строители, за което обвинени бяха строителят Иван Христозов, отговорникът за строителния надзор инж. Николай Николов, инж. Такухи Зънгарова и проектантът по част „Конструкции” инж. Атанас Василев.

Според техническата експертна комисия от РДНСК-Пловдив е проектантът по „Безопасност и здраве” инж. Снежана Мелетиева пък е изготвила проекта на бъдещата кооперация в разрез с нормативите. 

Пострадалото семейство получи обезщетение от Общината в размер на 2000 лв., а Иван Христозов им даде да ползват свой апартамент, докато проблемът бъде решен. 

В момента на терена е останало голо поле, което предстои да бъде изчистено и в последствие застроено. През последните години такава е съдбата на повечето къщи в района около бул. „Пещерско шосе“. В близкото минало подножието на тепето бе наситено със семейни къщи, които намаляват все повече, за сметка на новоиздигнатите жилищни блокове. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?