Следвайте ни

Събарят бившия ТЕЛК, не пускат коли по ул. "4-ти януари" през уикенда

viber icon

С багер ще се събаря през днес и утре двуетажната сграда на бившия ТЕЛК на ул. "4-ти януари"  и по тази причина  от район "Централен" предупредиха  гражданите да не паркират на тази улица до Хуманитарна гимназия.

Преминаването по ул. "4-ти януари" също не е разрешено.

"Въвеждаме ограниченията през уикенда, когато има по-малко хора в града и по-слаб трафик. Мерките се взимат, за да не се допусне злополука", обясни кметът на района Георги Стаменов. 

Събарянето на сградата, от която още преди пет години се изнесе персоналът на ТЕЛК, стартира в понеделник. Неколцина работници махнаха керемидите от покрива, врати и прозорци, а  в събота и неделя в разрушаването ще се включат багер и камиони, които ще изнасят отпадъците.

От район „Централен“ се извиняват за създаденото неудобство. Намерението на кметството е да подравни терена, след като сградата се премахне, а алеята да се ремонтира засега с пътни ивици. Мястото ще се ползва пак за паркиране, което на този етап ще е безплатно. Теренът е отреден за изграждане на многоетажен паркинг.

Снимки от  Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?