Следвайте ни

С втори счетоводител за черната каса: Ото Мото скатал 1,6 млн. лева

Оставиха зад решетките петролния бос Иван Тобиев и съучастниците му

viber icon

Собственикът на бензиностанции "Арена" Иван Тобиев е спестил над 1,6 милиона лева от неплатени акцизи. Това стана ясно в съдебната зала, където петролният бос обжалва постоянния си арест. Първоначално обвиненията срещу него бяха за 1,3 млн. лв., но прокурор Красимир Папаризов представи още фактури за близо 400 000 лева от фиктивни сделки с гориво.  

Тобиев плащал на втори счетоводител, който се занимавал единствено с черната каса. Един от новите свидетели, разпитани по делото, разказва, че получавал фактури за 18 хиляди тона гориво, а в цистерните имало едва 400 тона. След последния драстичен случай той преустановил бизнес отношенията си с Тобиев.

Петролният бос бе арестуван през февруари заедно със служителите си Зорница Благоева и Радослав Илиев. Срещу Тобиев, който е известен в бранша с прякора Ото Мото, е повдигнато и обвинение за пране на пари. По време на разследването, след първоначалния арест, прокуратурата е събрала данни за още нарушения. Открити са доказателства за фиктивни доставки на гориво на още две фирми. Така сумата е нараснала с още 200 хиляди лева.  
Апелативният съд остави и тримата арестувани зад решетките. Този път окончателно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

МАЙНАА

МАЙНАА

29.04.2016 | 20:20

А С ФАЛШИВИЯ АЛКОХОЛ ГО ЗАРЕЖДАШЕ КМЕТА НА ЗАПАДЕН

Отговори
0 0
maina

maina

29.04.2016 | 19:58

ей тия мошенници,срама нямат,той започна бизнеса си с фалшив алкохол после направи тая бензиностанция на Пещерско шосе и се започна кражбата,БАТАЛИ С БАТАЛИ \n\n

Отговори
0 0
Вашите имена

Вашите имена

29.04.2016 | 18:59

Бля, бля ... бензиностанцията на Пещерско шосе продължава да си работи и другите му обекти също, защо не ги затворят и конфискуват?\nПразни приказки ...

Отговори
0 0
Любопитния

Любопитния

29.04.2016 | 13:48

А да не мислите че само тези са фирмите му ? Още колко има само той си знае. Да не говорим за връзката му със \"Чистота\" и пясъчния бизнес.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?