Следвайте ни

С вик „Давай“ рухна 75-метров комин в Пловдив СНИМКИ

viber icon

С вик „Давай“  взривиха 75-метровия комин на площадката на бившия консервен комбинат в Пловдив. На негово място ще се появи търговски център с магазин на "Лидъл".  Ще бъде обособен и голям паркинг.  До момента мястото се е ползвало като паркинг за товарни автомобили. Коминът не е работил от 30 години, твърди Георги Недялков.

За събарянето му е използвано 40 кг взривно вещество, като са направени 308 дупки в основата му. "Направихме  една просека на две трети от ширината на комина и там пробихме тези над 300 дупки, които целят разрушаването на стоманобетоновата част. Зарежда се по 100 грама във всяка дупка", разясни инж. Живко Захариев, изпълнителен директор на Експлозив инженеринг - София.

 Минути  по-рано движението беше спряно, а пешеходците бяха изведени на безопасно разстояние. Изчака се и преминаването на влака. Преустановено беше движението в част от ул. "Васил Левски“ (Карловско шосе) от кръстовището с ул. "Полет“ и ул. "Георги Бенев“ до кръстовището при "Мототехника“.

Пловдивчани се събраха да наблюдават взрива. 
 
След като беше взривено, високото чудовище се стовари върху земята от първия път, без да причини никакви поражения.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?