Следвайте ни

Black уикенд в Пловдив: Хотелите черпят

viber icon

Black уикенд се задава в Пловдив следващия месец. На 13, 14 и 15 март хотели, ресторанти, кафенета и сладкарници, нощни клубове, музеи и галерии ще приемат клиенти с намалени цени. Това се случва всяка година в рамките на инициативата "Уикенд в Пловдив" на Съвета по туризъм. Сега обаче мотото е "Презареждане" с оглед на отминалата 2019 г., когато градът беше Европейска столица на културата. 

До момента са се включили пет хотела, които черпят с промоционални цени за нощувки. Отстъпките тръгват от 20% и стигат до чутовните 70%. Така цената на нощувката за двойна стая на пъпа на Пловдив - в хотел "The Stay Hotel", пада на 40 лева. Още три ресторанта в града ще опрощават между 10 и 20% от сметката, а клуб "Code" ще допуска гости  на половин вход. Засега в мероприятието са се включили с атрактивни временни цени и Малката Базилика, Балабановата къща, Етнографският музей, Кукленият театър, "Тракарт" и др., но срокът не е изтекъл, посочват от Съвета по туризъм. 

"Уикенд в Пловдив" от години е успешна инициатива, която вдига оборотите на местния бизнес с места за настаняване, хранене и развлечения. Практиката показва, че предимно българи с охота посещават обектите с промоции. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?