Следвайте ни

С руски и китайски гозби събират пари за онкоболни деца

viber icon

Студенти от ПУ „Паисий Хилендарски" и ученици от пловдивски училища организират днес и утре благотворителен коледен базар в подкрепа на Отделението по онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ „Свети Георги". Събитието се провежда за девета поредна година от Центъра за руски език и култура към ПУ.

Базарът се организира със съдействието на Катедрата по руска филология към Филологическия факултет, с подкрепата на Студентски съвет и университетското бистро „Ф10". За първи път като съорганизатор на базара се включва Класна стая „Конфуций" към ПУ.

Безвъзмездната акция ще се проведе на две площадки - в централното фоайе в нова сграда на ПУ „Паисий Хилендарски" на бул. „България" №236 и в бистро „Ф10" в Ректората. С приготвени ястия, вдъхновени от кухнята на Русия, България и Китай, ръчно изработени украси, картички и още много изненади ще се включат студенти русисти, средношколци от Национална търговска гимназия, ХГ „Св. св. Кирил и Методий" и ФЕГ „Антоан дьо Сент-Екзюпери", както и много приятели на Центъра за руски език и култура и Класна стая „Конфуций".

Организаторите и всички участници в акцията се надяват, че с общи усилия успешно ще подпомогнат добрата кауза. Всеки, който има желание да подкрепи акцията, е добре дошъл, приканват студентите и учениците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?