46

С проекта "Роболюбец": Учителка стана №1 в конкурса "Най-добър млад предприемач на Пловдив

Василена Стойнова има амбиция да въведе в детските градини занимания по роботика и програмиране

Началната учителка от СУ “Симон Боливар“Василена Стойнова, е победителят в 15-тото издание на конкурса „Най-добър млад предприемач на град Пловдив“ за 2023 г. Проектът й „Роболюбец“ за иновативно обучение по роботика и програмиране за малчугани от детските градини, бе оценен с най-много точки, за което дамата бе наградена с 10 хил. лв. Тържествената церемония по награждаването се проведе тази вечер в Гранд хотел Пловдив.

Второто място и 6 хил. лв. получи дългогодишният доброволец към „Червен кръст“ Ивелина Караатанасова. Тя е разработила платформа за екологосъобразно пътуване в градска среда.

По регламент конкурсът присъжда две трети награди, всяка по 3 хил. лв. Едната отиде при Даниела Илиева за идеята й да отвори зоомагазин в с. Ягодово, какъвто там липсва. Другият приз получи абитуриентът от ЕГ „Иван Вазов“ Георги Дойчев. Той и съученичката му Савина Димитрова са разработили проект „Осмото тепе“. Идеята им включва издаване на сертификати на български и чуждестранни туристи, посетили град Пловдив, а целта е популяризиране на туризма под тепетата. 

Георги Дойчев получи и специална парична награда за най-млад участник в конкурса. Тя е в размер на 500 лв. и се присъжда от президента на ВУСИ проф. Георги Манолов. 

Инициатор и организатор на проявата е Георги Титюков, зам.-кмет на Община Пловдив, с ресор  „Спорт , социални и младежки дейности“. Община Пловдив продължава да бъде единствената община в България, която организира подобен конкурс в подкрепа на предприемачеството сред младите. Надпреварата дава възможност за участие и изява на всички български граждани от 18 до 35 годишна възраст и с постоянен или настоящ адрес под тепетата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?