1553
Следвайте ни

С Празник край реката и каякинг отпразнувахме топлия уикенд - СНИМКИ

viber icon

Събота на гребането с лодки по река Марица и спортни активности на открито предложиха на пловдивчани от Клуб по водни приключения. В т. нар „Празник край реката“ се включиха малки и големи, а основната атракция за тях беше възможността да се разходят по течението на водите с каяк. Локацията беше живописен залив на брега на река Марица, който организаторът Константин нарекъл Залива на водните кончета. 

 

снимки Живка Гецова 

Събитието започна около 10:30 с йога занимания, водени от Яна Йовкова, а след това за децата Станка Ганева отвори арт ателие, в което се рисуваха пейзажи от природата. На разположение бяха както бели листи, така и цветни боички, с които малките художници да изразят настроението си от наситения с емоции ден.

През цялото време лодките се движеха по реката, вземайки на борда си поредните ентусиасти. По-опитните от клуба наставляваха присъединилите се към събитието любители. За целта организаторите бяха донесли както собствени лодки, така и такива, притежание на клуба. Основно правило за организацията беше, че всички активности се случват доброволно и безплатно. Безопасността на всички беше основен приоритет като във водата се влизаше единствено със спасителна жилетка.

Интересна беше историята на едно от присъединилите се към събитието семейства. Дошли с дъщеричката си на празника, майката и таткото, които са жители на Пловдив, донесоха собствена надуваема лодка. Разказаха, че я използват за трети път, откакто са я купили. По този начин разпускали най-добре сред природата.

 

Запалили се по гребането след рафтинг преживяване на Струма. Надуваемата лодка им предоставила възможността по-често и по своя инициатива да си доставят преживяването "разходка с лодка". Въпреки че за семейството гребането не е ново, момиченцето с вълнение се качи на средното столче в лодката. 

По обяд дойде време за заслужена почивка и хапване, тъй като гребането се оказа изтощително и това потвърдиха всички, проявили смелост да влязат във водата. След хапването за приключенците беше предвидено поредното предизвикателство - Тай чи, водено от Едмонд Будакян.

 

Освен че взеха участие в атракциите, участниците в Празника край река Марица демонстрираха уважение към природата за пример на обществото. Основно правило на събитието беше да не безпокоят дивите животни в местността и да оставят кътчето непокътнато след пребиваването си сред природата. А затова тя ги зарадва със забележителни гледки и възможността да видят съвсем отблизо цели 16 лебеда. 

 

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?