1553
Следвайте ни

С много шум и ексцентричен аутфит започна Нощното каране на мотористите - СНИМКИ

viber icon

Шествие в памет на загиналите мотористи събра стотици мотори на паркинга пред зала „Колодрума“ в 7:30 в съботната вечер. От там те се отправиха с ескорт за нощна обиколка на града до Гребната база, където ще запалят свещичка, спомняйки си за другарите си, станали жертви на войната по пътищата.

 

 

Разбира се, събитието вдигна много шум, а във въздуха се разнесе миризма на бензин. От организаторите PLD Riders бяха взели мерки, така че да ограничат въртенето на гуми. Причината е, че миналата година черните следи са се изчистили много трудно от асфалта, отбелязаха запознати. За целта от групата бяха „назначили“ отговорници със светлоотразителни жилетки, които да следят за спазването на реда.

Първоначалната идея била на Гребната база да се организират огнено шоу и стънт демонстрации, с които обиколката да се запомни. Заради противоепидемичните мерки обаче програмата се променила и тази част отпадната, за да се намалят струпванията на хора. От клуба на мотористите коментираха пред „Марица“, че следват примера на редица събори, които също са били отменени.

 

Това не попречи на любопитни към случващото се граждани бързо да се насъберат около мотористите и да се порадват на ексцентричността на някои от тях. Публиката определено симпатизираше на участниците в кожените им костюми. Събитието се оказа особено интересно и за най-малките, яхнали детските си колела, подобно на батковците и какичките на мотори.

 

Много погледи събраха момичетата на мотори. Някои от тях придружаваха приятелите си като пасажери, но други дами смело управляваха мощните си машини. Под каските доста често си личаха сплетените им коси. Други бяха решили да подчертаят принадлежността си към женския пол с каски, декорирани с ярки плитки. Може би това е новата модна тенденция в тези среди…

 

 

Въпреки зрелищността на събитието, този път мотористите проявиха съзнание относно рисковете. Полицейското присъствие беше с цел гарантиране безопасността на всички.

 

По този повод една от девойките – също със старателно сплетена коса, която придружаваше приятеля си, сподели с репортера ни, че се притеснява повече, когато той кара сам, отколкото когато тя е зад него. Той обаче гарантира, че се старае да кара изключително отговорно дори в нейно отсъствие. Призна, че усеща двойна отговорност, когато тя е зад него, тъй като му поверява живота си. Точно затова в началото на запознанството им отлагал момента да я качи на мотора.

Снимки: Живка Гецова

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Ерен

Ерен

25.09.2021 | 22:16

Очаквам поне 2 ,3 да не се върнат .

Отговори
3 2
ерено

ерено

26.09.2021 | 15:38

а ти като караш колата ще се върнеш ли след такива коментари ? просто питам

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?