2374

С кулинарни изкушения и веселба отбелязаха Коледа в ПК „Надежда“, райкметът - специален гост

С много музика и добро настроение пенсионерите от ПК „Надежда“ в район „Северен“ отбелязаха предстоящите коледни празници.

Дамите бяха приготвили вкусни изкушения по домашни рецепти, традиционни за дните около най-светлия християнски празник - Рождество Христово - зелеви сармички, туршия, тиквеник и други. Разказаха спомени от своята младост как с трепетно очакване техните близки са се събирали около трапезата и заедно са се потапяли в прекрасната семейна атмосфера.

Някога са се спазвали всички народни обичаи, а днес времената са други - по-модерни, взаимстват се елементи и от западното влияние, споделиха част от домакините на тържеството.

„Пожелавам Ви тези хубави празници да Ви изпълнят с много вяра и надежда. Бъдете здрави, жизнени, сплотени,  все така инициативни и нека имате много поводи да се събирате заедно и през Новата година. Запазете бодрия си дух и усмивките“, каза  кметът на района Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството. Той подари на пенсионерите желан от тях подарък - телевизор. 

Празникът завърши с изпълнения на китка от народни песни и традиционно българско хоро.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?