1939

С коледен концерт и базар в СУ "Никола Вапцаров" чакат празниците

С тържествен Коледен концерт учениците от СУ „Никола Вапцаров“ в район „Северен“  отбелязаха идващите празници.

Коледари, облечени в традиционни носии, отправиха своите наричания за здраве и берекет. Ученици от първи и втори клас поздравиха всички присъстващи с "Честита Коледа", а третокласници представиха Коледен танц.

Финалът на концерта бе даден с красиво изпълнение на мажоретния състав на училището.

След празничната програма започна благотворителен Коледен базар, който бе под надслов „За децата на Вапцаров с любов“. Той е традиционен за училището и се провежда всяка година. Идеята е със събраните средства да се поощряват изявените ученици и да се облагородява училищната среда. Във фоайето бяха подредени красиво отрупани маси с бижута, картички, сувенири, домашно приготвени коледни вкусотии от родители, декорации и други.

Бижутата са направени от учениците от единствената в цяла България паралелка за бижутери.

„Пожелавам на всички свята, топла и споделена Коледа-с добро настроение, домашен уют и хармония. Да отворим сърцата си за добри дела! Нека Новата 2023 г. Ви донесе здраве, щастие, значими постижения  и нови хоризонти!“, приветства ученици, родители и учители кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.

Директорът на СУ „Никола Вапцаров“ Стоян Стратиев пожела на своите възпитаници здраве и весело посрещане на най-светлите християнски празници с близки и роднини.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?