Следвайте ни

Проектират шадраван от гранит в парк "Шахбазян"

viber icon

Шадраван с фонтан и чешма от гранит ще има в парка на пл. "Шахбазян", който ще се превърне в едно от най-привлекателните места в Пловдив след реконструкцията. Работата ще започне тази година с финансиране по оперативна програма „Региони в растеж", съобщи  за „Марица" кметът на район „Централен" Георги Стаменов.

Заедно с архитектите райкметът е уточнил миналия петък как да се актуализира проектът, подготвен още през 2015 г. Тогава Община Пловдив получи уверението за безвъзмездната финансова помощ в размер на 81 млн. лева по ОП „Региони в растеж".  

Предстои обновяване на осветлението и алеите, озеленяване, предвидени са и нови детски площадки. Това е много важна контактна зона, защото паркът се намира на няколко метра от Стария град, и тя ще бъде направена с европейски средства, без да взимаме пари от общинския бюджет, коментира Георги Стаменов.

Уточняват се и строителните работи на улиците „Райно Попович", „Неофит Бозвели", „Д-р Георги Селимински", „Балкан". Парите за ремонтите са осигурени по същата програма.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?