71

"С деца на тепе": Малчугани стават супергерои

Пловдивски малчугани стават супергерои за ден във фестивала "С деца на тепе", който ще се проведе на 10 септември в парк "Бунарджик". 

За трета година район "Централен" на пловдивската община ще бъде домакин на фестивала "С деца на тепе". В инициативата на едноименната фондация и общината, огнеборци и спасители от пловдивската пожарна ще се включат с практически съвети и демонстрации, чиято цел е да бъдат полезни на деца и възрастни- с опит и знания. По време на фестивала ще бъде ситуиран пожарен автомобил с екип огнеборци. Какво да вземем в раницата от първа необходимост при извънредна ситуация- бедствие, наводнение или земетресение? На какво да обърнем внимание при избора на пожарогасител и как да го използваме?

Освен като огнеборци, децата ще могат да влязат и в ролята на спасители. Любознателните ще могат да облекат спасителна жилетка, да се качат в надуваема лодка и да се опитат, хвърляйки пояс към поставена цел, да изпитат умението си да бъдат точни и да спасят човек в нужда, като всичко това ще се случи с помощта на служители от сектор "Специализирани оперативни дейности".

"Очакваме ви на 10 септември от 10.00 часа в парк "Бунарджик"! Нека заедно учим и се забавляваме малко преди старта на новата учебна година! Ще бъде забавно и интересно, тъй като организаторите на събитието са подготвили богата програма с участници и работилници за малчугани на близо 40 локации", обещават от пловдивската пожарна. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?