Следвайте ни

С чукове и кирки захапаха още едно тепе - било законно

viber icon

Ново рушене на скали – този път на Младежкия хълм, е забелязано преди няколко дни. Пловдивчани, които живеят на ул. „Велбъжд“, наблюдавали как работници с къртачна техника рушат части от тях. Скалите са плътно над самата улица. 

В тази част предстои строеж на нова кооперация и вероятно са опитвали да разширят пътя за да минава техниката до терена, предполагат живеещите на „Велбъжд“. 

Снимките са предоставени от читатели на Марица.бг

Полицаи от Второ РПУ веднага спрели къртенето на камъните. 

От район „Централен“ вчера е изпратена проверка, която е установила, че проектът за новата сграда е съгласуван както трябва с РИОСВ. 

„Това е изискване за всеки проект – той трябва да бъде одобрен от инспекцията. В този случай скалите попадат извън защитената територия и нарушение не е констатирано“, каза кметът на района Георги Стаменов. 

На място в момента се заравнява теренът и се подготвя за изливане на основите. 

Пловдивският архитект Станимир Шаламанов предупреди преди време, че границите на Младежкия хълм не са точно дефинирани в досегашния ПУП и това е проблем. "Дановият хълм има ПУП, Бунарджикът има - само Младежкия хълм вече 25 години няма", каза за "Марица" арх Шаламанов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

24.11.2020 | 20:30

През 110 год. римският император Траян поради това ,че местните жители на Тримонциум използвали камъни от тепетата за строеж,издава заповед,който гласи,че който откърти дори и един камък от тепетата ще бъде наказан със убиване.Това го пише черно на бяло в архивите на Ватикана.Който има желание може да го провери.Значи римляните са преценили и оценили тези природни дадености на града ни и не са искали да ги рушат,а сегашните общински ГОВЕДА казват,че това е съвсем законно.Браво.

Отговори
7 0
Майна

Майна

24.11.2020 | 18:15

Векове тепетата са опазени от строителство. Днес не само има невероятно много нови сгради, ами те са високи по 3-5 етажа, така че скоро ще казваме: "Ей там зад ония СГРАДИ е скрити тепето на Пловдив." И разбира се "ЗАКОННО" ! Срам за пловдивчани е това поредно застрояване !!!

Отговори
14 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?