Следвайте ни

С 4 млн. лева борим наводнените улици в Пловдив

viber icon

Общината е готова да плати от своя бюджет 3 266 666 лева, без да се брои ДДС, за почистване на дъждоприемните шахти в Пловдив. С  включен данък сумата е почти 4 млн. лева. Тези средства ще бъдат разпределени в следващите четири години, става ясно от обществената поръчка за избор на фирма - изпълнител, обявена от Община Пловдив. 

Сега услугата се извърша от частната фирма "КМД", която едновременно с това извозва и битовите отпадъци от по-голямата част на града.  

Условията към кандидатите са доста високи. До търга се допускат само фирми, които имат право за дейността "управление на отпадъци", а в предходните три години са реализирали минимален общ оборот от 6 млн. лева, от който 3 млн. лева - в  същата сфера. 

Основната цел на поръчката е да не се стига до  наводнение на улиците при всеки дъжд. Избраната фирма трябва да почиства по график наносите и предмети  от над 16 000 шахти, да подменя изгнили кофи, липсващи гривни и счупени или откраднати решетки. Изричното изискване е новите решетки да бъдат произведени от полимербетон, а не от метал, за да не могат крадците да ги къртят за вторични суровини. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Уточнение

Уточнение

02.11.2020 | 17:26

Шахтите са над 20 000

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?