Следвайте ни

РЗИ за концерта на Лили Иванова: Няма нарушение на ограничителните мерки!

viber icon

Няма въведени ограничителни мерки за концерти на открито, с места за публиката. Това заявиха за "Марица" от Регионалната здравна инспекция в Пловдив по повод снощния концерт на примата на българската естрада Лили Иванова на Античния театър. От снимките на събитието стана ясно, че хората там са буквално един върху друг, като за дистанция и противоепидемични мерки не може да става и дума. Няма и ограничаване на публиката до 50 %.  В последната заповед на здравния министър, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки в периода от 7 септември до 31 октомври, няма ограничения за концерти на открито. 

С какво обаче концертът се различава от един футболен мач, който също се играе на открито? Тук не става въпрос за самата публика, а за условията при която присъства на даденото място."Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при заемане на не повече от 30% от капацитета, използване само на седящи места при заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите", пише в заповедта. 

Относно музикалните прояви, министърът забрани всички такива, плюс фестивали и събори, при които присъстващите не са организирани с определени седящи места и входът (участието) е неограничен. 

В крайна сметка концертите на открито изцяло остават да тежат върху собственото чувство за самосъхранение на присъстващите. А то май се губи.

снимки от Валентина Биларева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

НЯМА

НЯМА

16.09.2021 | 06:43

Значение мач ли е, Лили Иванова ли е? Толкова е капацитетът на министъра. Цялата работа с ковида е фарс. Заповедите, също. А Кацаров е просто един послушник... Нищо ново...

Отговори
1 0
Какви мерки, какви нарушения?

Какви мерки, какви нарушения?

15.09.2021 | 15:27

Това е ЛИЛИ ИВАНОВА!

Отговори
1 4
куку

куку

15.09.2021 | 15:36

е, и ? верно, че е 100 годишен рептил, ама хората каква вина имат, че ги нагъчкаха, за да им вземат парите ???

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?