49
Следвайте ни

Румен Радев: Социалното предприемачество помага и за вдигането на пенсиите ВИДЕО

viber icon

"Често говорим за устойчиво развитие и свещеното право на труд, затова за мен е удоволствие да бъда сред хора, които са приели социалното предприемачество за кауза". Това заяви президентът Румен Радев преди  да връчи наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество „Стилиян Баласопулов“. Отличените бяха надрадени по време на Деветия европейски форум за социално предприемачество, провеждащ се в Международен панаир - Пловдив.


Държавният глава изтъкна, че представителите на бизнеса и местната власт  са осъзнали, че социално ангажирана икономика помага за намаляването на дисбалансите и пожела конструктивен диалог. Радев добави, че именно това е първата  стъпката, която ще помогне на страната ни да се бори със социалното неравенставвно и извеждането на доходите на пенсионерите над линията на бедност. "Извеждането на българските пенсионери над линията на бедността вече започна да се случва благодарение на служебното правителство", отбеляза Радев.


Еврокомисарят Мария Габриел подчерта, че в ЕС се подготвя план за действие относно социалната икономика. Той трябва да е факт до 2021 г. Мария Габриел заяви още, че сред приоритетите е  80 % от българите да имат цифрови умения.

Директорът на Панаира Иван Соколов пожела успех и ползотворна работа на форума, като анонсира, че тази година той ще се провежда онлайн.

Президентът Румен Радев лично връчи три от наградите за заслуги в развитието на европейското социално предприемачество „Стилиян Баласопулов“. Те отидоха при Националния съюз на трудово-производителните кооперации за колективните усилия и принос към социалното предприемачество у нас и в Европа, Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хора с увреждания, за изключителни заслуги за стимулиране и развитие на успешните бизнес модели за социална подкрепа и при Лалко Дулевски за изграждане на ефективно действащ социален и граждански диалог в България.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пРЕЗИДЕНТЪТ

пРЕЗИДЕНТЪТ

29.09.2021 | 13:20

Е ЛИЦЕМЕР! Вкара държавата в безвремие и хаос, ЕДИНСТВЕНО ЗА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЕГОИСТИЧНИ ЦЕЛИ! ИДЕЯТА ЗА ТОТАЛНА ВЛАСТ ГО Е ПОБЪРКАЛА И МУ Е ИЗПИЛА МОЗЪКА! Дори скри жена си и й забрани ФБ!! Никога не сме имали президент, с толкова черна душа!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?