Следвайте ни

Ровят 83-ма богаташи от Пловдив

Собствениците на луксозни къщи и лимузини ще доказват откъде са парите им

83-ма собственици на луксозни возила и имоти от Пловдив и областта са във фокуса на мащабна проверка, разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров. Заможните граждани ще трябва да доказват произхода на парите, с които са придобили лимузините и тузарските домове на стойност над 500 000 лв.  

Повод за заповедта на главния прокурор е информация от НАП, според която през 2015 и 2016 г. общо 365 души са закупили имоти за над половин млн. лв., 120 от които са стрували дори над 800 000 лв. В Пловдив и региона ще се проверяват 27 физическите лица, които имат скъпи имоти, и 22-а, които притежават лъскави МПС-та. Много е вероятно да има припокриване, т.е. едно и също лице да се обследва и по двата параграфа, обясни Елена Манолова, пресаташе на НАП-Пловдив. Тя уточни, че юридическите лица със скъпи коли - обект на проверката, са 34.

По данни на приходната агенция,  на територията на страната се движат 50 автомобила "Майбах", 193 "Бентли", 31 "Ламборджини", 68 "Ролс Ройс" и 93 автомобила "Ферари". От МВР са докладвали на Цацаров, че срещу някои от хората, които управляват изброените бижута на колела, има данни за евентуални престъпления от общ характер. В тях се включват и извършени данъчни престъпления и измами. След приключване на проверките по двете направления ще бъде предоставена допълнителна информация за последващите действия на прокуратурата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?