49

Ротари клуб Пловдив отпразнува 30 години с благотворително парти

Пловдивските ротарианци отпразнуваха вчера 30-ия си рожден ден с благотворително парти в полза на талантливи деца в неравностойно социално положение.

Празникът беше двоен, защото съвпадна и с 25-та годишнина от чартирането на ИнърУил Клуб Пловдив.

Над 70 настоящи, бивши и бъдещи членове на двата клуба и гости от Ротаракт и Интеракт почетоха  паметта на двама от основателите на клуба и възстановители на Ротарианството в България – Атанас Чаушев и Стоян Червенков.

Третият основател на клуба Ламбриян Атанасов се спря в словото си върху  философията на Ротари Интернешънъл,  в основата на която са четирите жалона: истината, справедливостта, добронамереността и ползата за всички.

Петър Стоилов, един от основателите на  клуба , благодари на всички за безкористната служба в подкрепа на обществото и затова, че в Ротари са се събрали мъже и жени, за да дават, а не да взимат.

Кметът  на Пловдив Здравко Димитров,бивш член на Ротари Клуб Пловдив, поздрави ротарианците и пожела успехи в благотворителните им каузи.

Най-младият член-основател на клуба Христо Гюлев припомни, че за  30 години пловдивските ротарианци са реализирали проекти в полза на обществото за над 1 милион щатски долара. Над 150 талантливи ученици са получили подкрепа благодарение на ежегодната стипендия на името на първия президент на клуба Атанас Чаушев.

Дамите от ИнърУил Клуб подариха торта в цветовете на Ротари Интернешънъл

и организираха благотворителна томбола, като всички приходи от нея и от кувертите ще отидат в за подпомагане на пловдивски деца.

За 30 те години  в  Ротари Клуб Пловдив участваха  двама областни управители, двама кмета на града,главен архитект, районни кметове, посланици, министри и депутати, ректори на университети , известни художници и предприемачи.

30-годишният юбилей на клуба ще бъде отбелязан с изложба, посветена на дейността на Ротари в Цар Симеоновата градина. Експозицията ще бъде открита на 1 юни.

 

 

 

 

 

 
 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Чико

Чико

20.05.2022 | 23:46

Перачи и лапачи на поръчки, облечени като Оливия Нютън Джон от "Брилянтин" и кръжащи около всяка власт. Работещи за обществото с ... обществени пари.

Отговори
0 0
Учуден

Учуден

20.05.2022 | 23:02

Май единственото условие за членуване е да си грозен и не толкова ум.н .

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?