Рокфелер си тръгва от Пловдив (ОБНОВЕНА)

Американците продават Retail Park Plovdiv, в който инвестираха 21 млн. евро през 2011 г.

„Баумакс България” иска да купи Retail Park Plovdiv, където в момента е ключов наемател. Това е видно от искане, подадено до Комисията за защита на конкуренцията в края на миналата седмица. Антимонополният орган трябва да прецени дали да разреши сделката. Останалите наематели на терена са мебелен магазин, хранителна верига, магазин за обувки, за китайски стоки и ресторант. Комплексът обхваща терен от 42 хил. кв. м, от които 26.4 хил. кв. м са търговска площ. 

Когато през 2008 година прерязаха лентата на най-новия ритейл парк на Пловдив, той беше собственост на Landmark Property Management. Три години по-късно Rockefeller Group инвестира в терена и го закупи за около 21 милиона евро. Това се случи чрез инвестиционния фонд Europa Capital LLP, който управлява европейските инвестиции на американската Rockefeller. Това беше и първата сделка в България на групата от САЩ. Малко по-късно фондът закупи и Moll of Sofia.

"Баумакс България" бе част от австрийска верига магазини от типа "направи си сам". През есента на 2014 година собствеността се сменя с изцяло българска - едноличен собственик е българската компания "Хедус", зад която стои Пейо Николов. Любопитното бе, че сделката се сключи на цена 1 евро, а новият собственик се ангажира да поеме дълговете на веригата, както и загубите . Магазинът  вече работи под нова марка Home Max.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Искрен

Искрен

18.03.2016 | 08:58

Виждам, че има големи разбирачи на тема бизнес. Какво лошо има да купуваш и продаваш и да печелиш от това или ви липсва просто соц. времето, когато всички бяхме равни, но някои по-равни от другите? Сигурен съм, че Рокфелер няма и идея за съществуването на Ритейл парка, защото иначе нямаше да го продаде. Дано новите собственици да се справят добре с менажирането. Колкото до Хоуммакс от както си смени собствеността, сякаш се справя по-добре имайки предвид и разсрастването им. Сякаш преди това австрийците не си даваха много зор на българска територия.

Отговори
0 0
осведомена

осведомена

18.03.2016 | 07:48

Алоо, Марица, Вие в Пловдив ли сте?? Хранителната верига напусна Пловдив и освободи обекта преди време. Това е втората такава верига, която дойде с голямата кошница и високите цени, плащаше ток 2-3 години и се омете. Дано да направят качествен хранителен магазин на освободеното от веригите място.

Отговори
0 0
товарищ

товарищ

17.03.2016 | 23:12

Ще допълня другаря. А този ТИМ, както и да го погледнеш, все е с три букви - ТИМ, БКП, КГБ, КДС, ДПС и т.н.

Отговори
0 0
другар

другар

17.03.2016 | 15:23

...ама,това е един и същ МутроФелер, с препродажба между офшорните си фирми.И както и да го погледнеш,все е ТИМ.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?