Следвайте ни

Рокерът Малено изпял убиеца на Дребчев

Съдия за първи път спомена името на бизнесмена Георги Тучев по време на процеса

viber icon

Бившият тартор на пловдивските рокери Малено е изпял пред властите убиеца на митничаря Георги Дребчев. Това стана ясно в съдебната зала по време на разпита на топполицая Валери Баранов. Шефът на сигурността в Областна управа не успя да си спомни детайли, но от старите му показания стана ясно, че Маленко Галев е дошъл при него и му казал: Убиецът на митничаря е Божо от Кючука. Рокерът визирал Божидар Атанасов, който заедно с Иван Карабелов е обвинен за разстрела на Дребчев.  По това време, през 2000 г.,  Баранов бил инспектор в Криминална полиция във Второ районно. Той докладва на шефа си за оперативната информация. Малено издал Атанасов, че е гръмнал митничаря с пистолет, чиято цев била сменена в оръжейна работилница в квартал Гладно поле.

Вчера показания даде майката на убития митничар - Стоянка Дребчева. Синът Георги бе разстрелян пред дома си във вх. 7, бл. 131 в ЖР "Тракия" на 13 юни 1999 г. Убийството се водеше неразкрито близо 15 години. Десет дни преди да изтече давността за килърите, полицията отвори студените досиета. Арестувани бяха Божидар Атанасов, Иван Карабелов и Иван Шиеков, който по-късно стана свидетел. Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу двамата, като ги посочи за извършител и подбудител. Изненадващо за мнозина като подбудител бе посочен и бившият кмет на Съединение Евгений Маринчешки, който загина при странна катастрофа.

Новината взриви Съединение, където за бившия кмет се говори с благодарност за всичко, което е направил за хората и за града. Там упорито се шушука, че не Маринчешки, а бизнесменът Георги Тучев трябва да бъде разпитван за поръчковото убийство. Крупният бизнесмен бе привикан да дава показания по случая, но веднага след това мистериозно изчезна. 

Името му вчера за първи път бе споменато по време на процеса. Съдия Христо Симидчиев попита майката на убития митничар Стоянка какви са били отношенията им със сина . "Бяха съученици, 63 набор са, от Съединение се познаваха, но какво и доколко са били близки, не знам", беше отговорът на майката. Тя беше далеч по-словоохотлива, когато я питаха за отношенията на Георги с Евгений Маринчешки. "Ние сме съседи, на една улица живеем. Приятелчета бяха с Георги. Като се случи случката, бяхме в шок. Евгений много ни е помагал, търсили сме го. Но какво е било между младежите, не мога да кажа", заяви Стоянка Дребчева.

 Делото се разглежда по съкратената процедура. Предстоят разпити и на двама тайни свидетели. От самото начало в залата неизменно присъстват семействата на убития Георги Дребчев и на бившия кмет на Съединение Евгений Маринчешки.  Родителите  Петър и Стоянка Дребчеви предявиха иск в размер на 500 000 лева кръвнина от убийците. От началото на процеса не пропуска заседание и сестрата на Евгений Маринчешки Катя. Тя е убедена, че брат е натопен и е удобен, защото вече го няма. 

Според събраните доказателства Карабелов, обвинен в подбудителство на убийството на митничаря Георги Дребчев, е прибрал 40 000 лева от мократа поръчка. За нея са платени 60 000 лева, но Карабелов предал само 20 000 от тях на наемния убиец Божидар Атанасов. В основата на цялата далавера били неуредени сметки покрай крупна пратка за дрога.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Перкето

Перкето

12.02.2016 | 08:13

Кой ли не е изпял Малено. Малено е стара професионална певица...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?